Valve har utestengt over 40 kontoer fra Steam som skal ha drevet med «skin trading».
Selv om det å bytte skins i seg selv ikke er problematisk, har disse kontoene angivelig brukt Steams markedsplass for å hvitvaske penger med skins fra Counter-Strike: Global Offensive via et gamblingnettsted.
Totalt skal disse kontoene ha hatt om lag 21 millioner kroner i verdier mellom seg – verdier som de nå ikke kan omsette på noen måte.
Valve har selv ikke uttalt seg om situasjonen, eller om grunnen til utestengelsene skyldes noe annet enn anklagene.
Kan ha blitt felt av rival
Slik fungerer skin-gambling
Sider som CSGO Roll og CSGOEmpire lar brukerne ta kosmetiske gjenstander – kalt «skins» – og bruke disse som en bettingvaluta. Forskjellige skins er verdt forskjellige beløp basert på sjeldenhet.
De som bruker nettsidene legger sine egne skins i en pot, og deltar i et lotteri der man kan vinne skins fra de andre som er med i potten.
Ifølge nettsiden Dextero virker det som om grunnlaget for utestengelsen kommer som et ledd i avsløringer om gamblingnettsiden CSGO Roll, der man kan bruke skins til betting.
En lignende gamblingnettside – CSGOEmpire – offentliggjorde i juni en liste på mer enn 40 kontoer som de beskyldte for å ha drevet med hvitvasking av penger ved å bytte inn skins mot kryptovaluta i regi av CSGORoll.
Dextero påpeker at alle kontoene på listen, bortsett fra én, nå er utestengt.
– Vi er i samsvar med loven
CSGO Roll hevder på sin side at de ikke har gjort noe galt, og hevder at de har godkjent prosessene sine via advokater tidligere, og at de ikke kan betegnes som en casino siden de ikke tillater uttak av penger.
– De som leverer skins har ikke lov til å spille spill på plattformen, og derfor kan vi lovlig betale dem i krypto for å alltid sikre at markedsplassen holder seg flytende. Alt dette ble sjekket av advokater for mange år siden, og vi holder oss oppdatert på moderne regelverk for å alltid forsikre oss om at vi er i samsvar med loven, sier nettsiden i en uttalelse.
Det er verdt å peke på at disse to nettsidene er arge konkurrenter, og at de begge har insentiver til å stikke kjepper i hjulene på hverandre.
Uansett om «skin gambling» er ulovlig eller ikke i markedene til nettsidene, bryter det med Steams rettningslinjer. I mai oppdaterte Valve rettningslinjene til Steam slik at de nå forbyr gambling. Fra før av var det forbudt å drive med ting som kjøp og salg av Steam-kontoer, salg av gavekort eller spillinnhold, distribusjon av reklamer og tigging.
LES OGSÅ: Twitch slår ned på gambling »