Anmeldelse

Test: Razer Banshee StarCraft II Gaming Headset

Et gjennomført kvalitetsprodukt, som kan lyse opp hverdagen.

Det er ikke lett å beskrive hvor herlig det er å ha et godt headset til PC-en. Enten du bruker den til spill, ser filmer eller hører på musikk, er virkelig gode hodetelefoner noe en rett og slett må ha.

Kult design.

Spiller du massive onlinespill, actionspill eller strategispill på lag med andre, er en god mikrofon noe du også er avhengig av. Razers nye Banshee tilbyr begge deler, samt spesialtilpassede lysfunksjoner til StarCraft II. Disse blinker og skinner så sterkt at de risikerer å la huset ditt bli forvekslet med en rullebane.

Massivt og sterkt

Banshee er et kjempestort headset. Det er bygget opp som en massiv bøyle, uten de små leddene du vanligvis ser på slike hodetelefoner. Bøylen på toppen av hodet er hele 6,5 cm bred og øreklokkene er 9 cm brede.

Puten under bøylen er også svær og dekker hele bredden, og de firkantede putene rundt øreklokkene omkranser hele øret ditt. Banshee er tungt og klumpete, men utrolig komfortabelt. De store putene og den faste formen gjør at Banshee er deilig å ha på seg. Det sitter nesten på deg som en hjelm, men presser ikke for hardt på. Bøylen kan forlenges på hver side slik at Banshee kan tilpasses selv det største og mest kjegleformede hodet.

Banshee har to farger, det er grått på utsiden og sort på innsiden. Øreklokkene er sorte og laget av stoff, og ikke skinn. Dette gjør dem veldig myke, men samtidig isoleres lyden fra headsetet ganske dårlig. Dermed lekker den lett ut i rommet.

Den massive konstruksjonen gjør at Banshee tåler mye. Det har ingen svake ledd og den bøyelige plastikken headsetet er laget av virker svært slitesterk.

Festet mellom den venstre hodetelefonen og USB-kabelen, et tradisjonelt svakt punkt, er veldig stødig og godt innpakket i bøyelig gummi. Selve kabelen er også godt beskyttet, for den er pakket inn i en kraftig og slitesterk strømpe. Alt i alt er nok Razer Banshee et av de aller mest hardføre headsetene jeg noen gang har sett.

Stort, men behagelig.

Kult og praktisk

På utsiden av hver øreklokke har Banshee en rekke kule muligheter for belysning. Her følges den samme malen som på Razer Spectre. Den har en fin StarCraft II-logo midt på, tre små lys på hver side og et smalt lys på undersiden.

I programvaren for alle Razer StarCraft II-produktene stiller du inn fargen på lysene, eller du kan skru dem helt av. Med sin kompakte og massive form, godt hjulpet av mange fine lys, ser Banshee skikkelig kult ut. Det er ikke direkte stilfullt, men på sitt egen noe prangende og nær futuristiske vis har det helt klart sjarm.

Programvaren har i tillegg flere innstillingsmuligheter for lydkvaliteten, som hos Banshee er svært god. Lyden er fyldig og hodetelefonene stenger nesten all lyd utenfra ute. Banshee kan likevel ikke skilte med 7.1 surround, eller de mest avanserte lydmulighetene som noen konkurrenter i headset-toppsjiktet kan. Men det holder høy lydstandard til å være laget hovedsakelig for spilling.

De unike StarCraft II-lysinstillingene gjøres også gjennom programvaren, og disse er felles for alle produktene i serien. Her kan du la lyset fra Banshee endre seg i takt med hvor mange taste- og knappetrykk du har per minutt inne i StarCraft II, og det kan blinke vakre advarsler i alle mulige farger hvis noe viktig foregår inne i spillet.

Avtagbar og god mikrofon.

Igjen er disse fargefunksjonene morsomme, men ikke så veldig hjelpsomme når du har dem oppå hodet. De får rommet du sitter i til å blinke som et amerikansk juletre, og kan få spillingen din til å se ekstra kul ut for de som ser på. Men hvis du ikke blir overvåket av en kinesisk slavedriver, som på død og liv skal kontrollere om du spiller på maks hele tiden, klarer jeg ikke å se nytten av disse funksjonene.

Du kan styre lydstyrken på både øreklokkene og mikrofonen inne i programvaren, men disse kan også styres fysisk. Bak venstre øreklokke sitter knappene som setter opp og ned lyden på mikrofonen og en ekstra knapp som setter den på lydløs. De samme knappene sitter også bak høyre øreklokke, og her styrer de lyden ut fra PC-en.

Det er veldig hendig å ha slike fysiske kontroller, men kanskje noe upraktisk å ha dem bak øret. Banshees mikrofon er uansett veldig praktisk, da den lett kan tas helt av. Den er også bøyelig og gir god lydkvalitet. Du behøver ikke å ha den helt inntil munnen når du snakker, og den lager lite bakgrunnsstøy.

Konklusjon

Banshee kobles til gjennom en USB-kabel, og benytter seg derfor ikke av PC-ens eget lydkort. Slikt sett blir det et ekstra godt kjøp hvis du ikke har et bra lydkort, men mindre aktuelt hvis du har dette og legger stor vekt på å ha svært mange muligheter for å stille inn lydkvaliteten.

Brukervennlig programvare.

Siden Banshee både er stort, tungt og ikke kan tas fra hverandre, er det ikke optimalt for reising. Dette er likevel en av headsetets få svakheter, som lett overskygges av styrkene. De unike StarCraft II-funksjonene er heller ikke store bonusen, men uansett artige.

Banshees mikrofon holder høyere kvalitet enn hva du vanligvis finner på slike headset. Den kan selvfølgelig ikke måle seg med spesialiserte mikrofoner, men egner seg veldig godt til snakking over Skype og i spill.

Alt i alt er Razer Banshee er et veldig godt produkt. Det er behagelig å ha på seg, passer godt, tåler mye og har god lydkvalitet både ut og inn. Det fortjener helt klart en plass i toppskiktet blant spillheadset.

Bruk vårt prissøk til å finne beste pris for Razer Banshee Gaming Headset.

Siste fra forsiden