Stalker 2 - dokumentar

Stalker 2-dokumentar utforsker realiteten ved å utvikle spill i krigstid

Xbox har lansert en dokumentarfilm om Stalker 2, kalt War Game. Som tittelen antyder, tar filmen oss med gjennom utvikler GSC Game Worlds utfordringer med å lage det etterlengtede spillet midt oppi Russlands invasjon av Ukraina.

Du kan se den 90 minutter lange filmen øverst i artikkelen.

War Game: The Making of Stalker 2 åpner med historien om hvordan det første Stalker-spillet ble til. To brødres ønske om å sette Ukraina på spillkartet førte til global suksess, store forventninger og til slutt, etter flere bomskudd, en oppfølger.

Arbeidet med Stalker 2 fikk seg imidlertid en voldsom støkk da Russland gikk til krig mot Ukraina i begynnelsen av 2022. Dokumentaren viser hvordan det Kiyv-baserte studioet planla å flykte mot vest, mens flere av de ansatte ble igjen for å forsvare landet.

Det hele fortelles med historier, bilder og videoopptak fra ansatte hos GSC. War Game gir et bilde av frykten og usikkerheten som har preget studioet i snart tre år, men fokuserer også i stor grad på teamets evne til å prestere og ta vare på hverandre under svært vanskelige omstendigheter.

Stalker 2: Heart of Chornobyl lanseres 20. november i år, for PC og Xbox Series X/S.

Siste fra forsiden