Nintendo - Saudi-Arabia

Saudi-Arabia vurderer å øke sin Nintendo-investering

Nintendo

TLDR

  • Saudi-Arabias statsfinansierte spillfond, Savvy Games Group, vil vurdere å øke sin eierandel i Nintendo og andre japanske spillselskaper.
  • Prins Faisal bin Bandar bin Sultan Al-Saud forklarte at landet ønsker å utvide sin satsing på andre sektorer enn bare olje, inkludert større investeringer i underholdningsbransjen.
  • Saudi-Arabias økende innflytelse i spillbransjen har skapt bekymring på grunn av landets problematiske forhold til menneskerettigheter.
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

Saudiarabiske myndigheter vil vurdere å kjøpe en større eierandel i Nintendo. Det melder prins Faisal bin Bandar bin Sultan Al-Saud, en av toppene i Savvy Games Group.

Som nettstedet Kyodo News melder, var Al-Saud tilstede under Tokyo Game Show forrige helg. Der forklarte han at landet ønsker å utvide sin satsing på andre sektorer enn bare olje. Det inkluderer blant annet større investeringer i underholdningsbransjen.

Savvy Games Group – Saudi-Arabias statsfinansierte spillfond – eier i dag 8,58 prosent av Nintendo. I løpet av de siste årene har fondet også sikret seg eierandeler i EA, Activision Blizzard, Take-Two, Embracer og Capcom.

Nå skal det altså vurdere å øke sin eierandel i både Nintendo og andre japanske spillselskaper. Al-Saud påpeker imidlertid at Savvy ikke har som formål å kjøpe seg inn der det ikke er ønsket.

Nintendo har ikke uttalt seg om saken.

At Saudi-Arabia sikrer seg stadig større biter av spillbransjen har blitt møtt med bekymring blant flere. Landet er beryktet for sitt avslappede forhold til menneskerettigheter, med blant annet strenge regler for hva kvinner har lov til å gjøre og et forbud mot homofili.

Landet har imidlertid dype lommer, og det ser ikke ut til at shoppingrundene vil ta slutt med det første. Nylig sikret Saudi-Arabia seg rettighetene til å arrangere offisielt e-sport-OL for de neste 12 årene.

LES OGSÅ: Nintendo skal snart avduke sin neste konsoll »

Siste fra forsiden