Annapurna Interactive

Samtlige ansatte i Annapurna Interactive har sagt opp

Annapurna Interactive har blant annet gitt ut Stray.
Annapurna Interactive

TLDR

  • Alle ansatte hos spillutgiver Annapurna Interactive har sagt opp i protest mot selskapets eier.
  • Oppsigelsene kommer etter mislykkede forhandlinger om å få uavhengighet fra moderselskapet Annapurna Pictures.
  • Eksisterende prosjekter og avtaler blir værende under Annapurna, men utviklere som har avtaler med utgiveren har uttrykt bekymring rundt situasjonen.
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

Fremtiden til den anerkjente spillutgiveren Annapurna Interactive ble nylig svært usikker. Som Bloomberg melder har samtlige ansatte nemlig sagt opp denne måneden, i protest mot selskapets eier.

Annapurna Interactive er best kjent for indieyndlinger som Stray, Lorelei and the Laser Eyes, Outer Wilds og Kentucky Route Zero. Selskapet har også en rekke kommende prosjekter på gang, hvis utviklere nå er svært bekymret for hva som skjer videre.

Ifølge Bloombergs Jason Schreier hadde Annapurna Interactive – ledet an av Nathan Gary – vært i forhandlinger om å få uavhengighet fra moderselskapet Annapurna Pictures. Da toppsjef og Annapurna-grunnlegger Megan Ellison brøt forhandlingene, valgte Gary og de øvrige ansatte hos spillavdelingen å si opp.

– Alle 25 medlemmene i Annapurna Interactive-teamet har gått sammen om å si opp. Dette var en av de vanskeligste beslutningene vi noensinne har måttet ta og vi tar ikke lett på denne situasjonen, sa Gary til Bloomberg.

I sin egen uttalelse meldte Ellison at målet nå er å opprettholde alle eksisterende avtaler som Annapurna Interactive har med sine utviklere. Ikke bare det, men toppsjefen forteller at selskapet skal satse enda hardere på spill fremover.

Ved siden av å tilby finansiering, leverer Annapurna en rekke andre tjenester til sine utviklerpartnere. Blant annet utfører selskapet kvalitetstesting, lokalisering og markedsføring. Som Bloomberg forteller har flere utviklere uttrykt bekymring over hva som skjer videre.

En talsperson for Annapurna forteller at alle eksisterende prosjekter og avtaler blir værende under Annapurna-paraplyen. Hector Sanchez, tidligere medgrunnlegger av Annapurna Interactive, er hentet inn for å ta over som sjef.

Siste fra forsiden