Roblox - sikkerhet

Roblox tar grep etter anklager om at plattformen er utrygg for barn

Roblox Corporation

Roblox har flere ganger blitt beskyldt for å ikke passe godt nok på sine yngre spillere. Nå tar plattformen grep som skal sørge for bedre trygghet for barn.

Som The Verge melder innfører Roblox blant annet foreldrekontoer. Disse kobles opp mot kontoen til barna, og lar foreldre sette begrensninger for innhold og spilletid. Man får også holde øye med hva barna driver med på plattformen.

Fra og med november vil brukere under 13 trenge godkjenning fra foreldre for å bruke diverse chatte-funksjoner. De under ni vil også trenge tillatelse for å spille innhold merket med modenhetsnivå på «moderat».

Som ledd i denne endringen, forsvinner de gamle foreldrekontrollene. Eksisterende begrensninger blir værende for barnekontoer, men hvis man vil oppdatere disse må man opprette og koble opp en egen foreldrekonto.

Som vi skrev i sommer, meldte Roblox inn over 13 000 tilfeller av mistanke om overgrep mot barn i løpet av 2023. Ansatte som hadde snakket med Bloomberg, hevdet da at plattformen hadde større fokus på vekst enn på å beskytte spillerne sine.

En undersøkelse gjennomført av short-salgfirmaet Hindenburg Research konkluderte i august med at Roblox var et «pedofilhelvete».

LES OGSÅ: Roblox-sjefen avviser anklager om at spillet utnytter barnearbeid »

Siste fra forsiden