Xbox Game Studios - Craig Duncan

Rare-sjef Craig Duncan tar over Xbox Game Studios

Alan Hartman pensjonerer seg etter 20 år hos Microsoft.

Xbox Game Studios

Microsoft har fått på plass en ny person til å styre Xbox Game Studios for tiden fremover. Ifølge Gamesindustry.biz blir det Craig Duncan, som de siste 14 årene har vært sjef for Rare.

Alan Hartman, som har styrt Xbox-studioene siden i fjor, har nemlig valgt å pensjonere seg. Det gjør han etter 20 år hos Microsoft, der han blant annet jobbet med Age of Empires og ledet Forza-serien.

– Det har vært en ære å representere Xbox Game Studios, og helt ærlig en fornøyelse å få tilbringe tid med alle våre studioer. Jeg er stolt av hva vi har fått til sammen, og jeg er veldig spent på hva vi har i ovnen, skrev Hartman på Linkedin.

Ved toppjobben hos Rare, skilter Duncan med erfaring fra spillselskaper som Sumo Digital og Codemasters. Nå flytter han altså opp til å koordinere samtlige Xbox-studioer, inkludert Rare, Obsidian, Ninja Theory, Double Fine, Halo Studios og mange flere.

– I sin nye rolle vil Craig fortsette å fokusere på å hjelpe våre studioer med å levere spillopplevelser av høy kvalitet som skiller seg ut og kan vokse til å bli vellykkede serier, og nå flere spillere ved å investere i nye prosjekter, skrev Xbox-topp Matt Booty i en e-post til ansatte (via Gamesindustry).

Lederansvaret hos Rare vil nå fordeles mellom Joe Neate og Jim Horth – begge med lang fartstid hos studioet. Neate har blant annet vært sjef for Sea of Thieves, mens Horth har hatt diverse administrative roller i sin 20 år lange Rare-karriere.

LES OGSÅ: Xbox skal vise nye spill denne uka »

Siste fra forsiden