Game Freak - «gigaleak»

Pokémon-utvikleren utsatt for gigantisk datainnbrudd

Detaljer om spill og personlig informasjon fra ansatte på avveie.

The Pokémon Company

TLDR

  • Pokémon-utvikler Game Freak har opplevd et omfattende datainnbrudd hvor en tredjepart fikk tilgang til selskapets filer.
  • Masse informasjon, inkludert kildekoden til eldre Pokémon-spill, detaljer om uannonserte prosjekter og personlig informasjon om ansatte, ble offentliggjort.
  • Selskapet har bekreftet innbruddet, beklaget at personlig informasjon har kommet på avveie og forsikret om bedre sikkerhetsrutiner.
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

Pokémon-utvikler Game Freak har blitt offer for et omfattende datainnbrudd. Ubudne gjester fikk tilgang på selskapets filer, og har offentliggjort enorme mengder informasjon om alt fra spill til ansatte.

Nyheter om lekkasjen dukket først opp i helgen, og ble senere bekreftet av Game Freak selv. I en uttalelse (via Eurogamer) erkjente selskapet at en tredjepart tok seg inn på dets servere tilbake i august.

Game Freak beklaget at personlig informasjon har kommet på avveie, og forsikret samtidig om at bedre sikkerhetsrutiner er på plass. Selskapet nevnte ikke noe om det øvrige innholdet i lekkasjen, som altså inkluderer detaljer om spill og andre Pokémon-relaterte prosjekter.

Blant annet ligger kildekoden til et knippe eldre Pokémon-spill nå ute på nett. Videre skal et kansellert Splatoon-lignende prosjekt ha blitt avdekket, samt en hel masse om en oppfølger til Detective Pikachu-filmen – som det er uvisst om faktisk får se dagens lys eller ikke.

Lekkasjen inkluderer også møtereferater og en drøss med andre interne dokumenter fra Game Freak, The Pokémon Company og andre.

Game Freak jobber for øvrig med et nytt spill kalt Pokémon Legends: Z-A. Dette skal ut en gang i 2025, men detaljer om prosjektet er foreløpig vage.

Siste fra forsiden