Nintendo saksøker Palworld

Palworld-utvikleren svarer på søksmålet: – Skal gjøre så godt vi kan for våre fans

Pocketpair

TLDR

  • Palworld-utvikler Pocketpair lover å gjøre sitt beste i en rettslig kamp mot Nintendo etter påstander om brudd på patentrettigheter.
  • Pocketpair, som er et lite indieteam, er skuffet over at de nå må bruke ressurser på rettsprosesser i stedet for spillutvikling.
  • Nintendo skriver at selskapet vil fortsette å gjøre det som er nødvendig for å beskytte sin merkevare.
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

Palworld-utvikler Pocketpair har lovet å gjøre sitt beste i den kommende kampen mot Nintendo. Det kommer etter at sistnevnte torsdag saksøkte Pocketpair for det Nintendo beskriver som brudd på patentrettigheter.

I en uttalelse på Twitter erkjente Palworld-teamet at det har mottatt varsel om søksmålet. Utvikleren har foreløpig ikke fått innsyn i hvilke patenter som angivelig er krenket, men planen er å dra i gang rettslig prosess og gransking.

Pocketpair påpeker videre at det kun er et lite indieteam, som kun er ute etter å lage artige spillopplevelser for fans. At studioet nå må bruke ressurser på dette søksmålet er «virkelig uheldig», heter det i uttalelsen. Palworld-makeren ønsker også kjempe for rettighetene til andre små utviklere.

– Det er virkelig uheldig at vi tvinges til å bruke mye tid på ting som ikke har noe med spillutvikling å gjøre, takket være dette søksmålet. Med det sagt vil vi gjøre så godt vi kan for våre fans og for å sørge for at utviklere av indiespill ikke blir hindret eller skremt bort fra å satse på deres kreative ideer.

Nintendo varslet allerede ved «early access»-lanseringen av Palworld i januar at det ville vurdere rettslige steg for å beskytte sin merkevare. Spillet ble av mange beskrevet som «Pokémon med skytevåpen», og mange trakk frem likheter mellom Palworld-beist og Pokémon.

Det skulle ta åtte måneder før Nintendo slang søksmålet i bordet, men til slutt ble det altså for påståtte brudd på patentrettigheter. Som Pocketpair skriver har Nintendo ikke informert om hvilke patenter det er snakk om, og hvorvidt det vil komme for en dag gjenstår å se.

– Nintendo vil fortsette og ta nødvendige steg mot ethvert brudd på dets åndsverksrettigheter, inkludert selve Nintendo-merkevaren, for å beskytte åndsverk selskapet har jobbet hardt for å etablere gjennom mange år, skrev Nintendo torsdag.

Siste fra forsiden