Palworld - PlayStation 5

Palworld endelig ute på PlayStation 5

Fenomenet Palworld tar omsider turen til PlayStation 5. Rykter om en lansering på Sony-konsollen har florert i lang tid, og natt til onsdag kom bekreftelse på at spillet skal ut i dag.

Slippet kommer midt oppi en vanskelig periode for utvikler Pocketpair. Studioet ble nylig saksøkt av Nintendo og The Pokémon Company, som hevder at Palworld bryter med patentrettigheter og krever full stans for hele greia.

Akkurat hvilke patenter det er snakk om har Nintendo ikke avslørt. Etter sigende skal det imidlertid være knyttet til konseptet Pokéballer, og måten man kaster disse for å fange monstre.

Pocketpair har lovet å ta opp kampen, både for sine fans og for at andre indieutviklere ikke skal la seg skremme av større selskaper. Det lille teamet påpekte imidlertid at det er synd å måtte bruke ressurser på dette i stedet for på spillutvikling.

Palworld ble en braksuksess tidligere i år, med millioner av spillere. Her på bruket fikk «early access»-spillet en god mottakelse, og skribent Gøran Solbakken meldte om en opplevelse som tidvis var «sabla gøy».

Siste fra forsiden