Emio – The Smiling Man: Famicom Detective Club

Nintendos mystiske grøsserspill er et nytt Famicom Detective Club

Nintendo skapte både spenning og forundring da selskapet hintet om noe kalt Emio forrige uke. Opplegget ble presentert med en noe uhyggelig trailer, og teorier florerte om alt fra Hideo Kojima til noe nytt fra Bloober Team.

Fasiten var det imidlertid ingen som hadde spådd. Onsdag kunne Nintendo nemlig avsløre at det dreier seg om et nytt innslag i Famicom Detective Club, som altså skal hete Emio – The Smiling Man.

Famicom Detective Club kom ut i Japan på slutten av 80-tallet. De to spillene – kalt The Missing Heir og The Girl Who Stands Behind – har siden fått nye versjoner på både Game Boy Advance og Nintendo Switch. Sistnevnte kom i 2021 og introduserte detektivklubben til resten av verden for første gang.

Den første teaser-videoen for Emio.

For Emio – The Smiling Man har Nintendo hentet inn Yoshio Sakamoto. Han ledet arbeidet med de to første spillene for over 30 år siden, og er tilbake for å styre skuta nok en gang.

Sakomoto forteller at det nye spillet omhandler legenden om Emio, en papirposebekledd seriemorder. Et drap har skjedd og det blir opp til spillere å finne ut av om Emio faktisk er tilbake eller om en ny gjerningsperson følger i hans fotspor.

Emio – The Smiling Man: Famicom Detective Club lanseres for Nintendo Switch den 29. august i år.

LES OGSÅ: Nytt Resident Evil på vei fra Capcom »

Siste fra forsiden