Ryujinx - Nintendo Switch

Nintendo Switch-emulatoren Ryujinx legger ned driften

Nintendo

Nintendo har tilsynelatende klart å stenge ned enda en Switch-emulator. Denne gangen er det Ryujinx som har lagt ned driften, et drøyt halvår etter at Yuzu måtte takke for seg.

Ryujinx har operert siden november 2017, med et team som jobbet med å tilby spilling av Nintendo Switch-spill på PC. Gjengen puslet også med mobilversjoner av emulatoren, men så skal Nintendo ha satt stopp.

I en melding på emulatorens Discord (via Twitter) forklares det at Nintendo tok kontakt for å be Ryujinx-skaperen om å legge ned hele greia.

– I går ble «gdkchan» kontaktet av Nintendo og tilbudt en avtale om å stanse videre arbeid på prosjektet, legge ned organisasjonen og fjerne alt tilknyttet materiell han er i besittelse av.

Hvorvidt partene kom til enighet kommer ikke frem fra uttalelsen, men det ser mørkt ut. Nettsiden til Ryujinx står i stor grad tom, og blant annet er lenken for nedlasting av emulatoren fjernet.

Nintendo har ikke uttalt seg i saken, men det er viden kjent at selskapet er en kraftig motstander av emulering. Mario-skaperen gikk rettens vei for å få stoppet den populære varianten Yuzu, og kort tid etter ble også Pizza Emulators – en emulator for Game Boy Advance og Game Boy Color – lagt ned.

I fjor fikk Nintendo også stukket kjepper i hjulene for en planlagt Steam-lansering av emulatoren Dolphin.

LES OGSÅ: Video Game History Foundation har anklaget Nintendo for å sabotere bevaringen av gamle spill »

Siste fra forsiden