Nintendo - Palworld

Nintendo saksøker Palworld-skaperne

Pocketpair

TLDR

  • Nintendo og The Pokémon Company har saksøkt Palworld-skaper Pocketpair for brudd på patentrettigheter.
  • Palworld, ofte beskrevet som «Pokémon med skytevåpen», ble en stor suksess tidligere i år, noe som fanget Nintendos oppmerksomhet.
  • Pocketpair har enda ikke kommentert søksmålet fra Nintendo.
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

Nintendo og The Pokémon Company har rettet søksmål mot Palworld-skaper Pocketpair. Det bekreftet Nintendo selv på torsdag.

Søksmålet er på bakgrunn av det Nintendo beskriver som brudd på patentrettigheter. Selskapet ber om at Pocketpair setter en stopp for de påståtte bruddene, og vil samtidig har erstatning for skaden som er gjort.

– Nintendo vil fortsette og ta nødvendige steg mot ethvert brudd på dets åndsverksrettigheter, inkludert selve Nintendo-merkevaren, for å beskytte åndsverk selskapet har jobbet hardt for å etablere gjennom mange år, skriver Nintendo.

Palworld ble en braksuksess tidligere i år, med millioner av spillere. Spillet ble viden beskrevet som «Pokémon med skytevåpen» – mye på grunn av figurene som i noen tilfeller lignet veldig på Pokémon.

Ikke uventet ble Nintendo raskt oppmerksom på situasjonen, og lovet å ta affære dersom det ble nødvendig.

– Vi kommer til å etterforske og ta passende steg for å ta tak i enhver gjerning som bryter med rettighetene knyttet til Pokémon, sa selskapet i januar.

Åtte måneder senere hadde nok de fleste trodd at Palworld slapp unna, men sånn ble det altså ikke. Pocketpair har foreløpig ikke kommentert søksmålet.

Siste fra forsiden