Ready at Dawn

Meta legger ned utviklerstudioet bak Lone Echo og The Order: 1886

Oculus Studios

Meta har lagt ned Ready at Dawn, et av selskapets mest profilerte VR-studioer. Nedleggelsen skjer med øyeblikkelig virkning, som del av kostnadskutt hos avdelingen Reality Labs.

Nedleggelsen ble bekreftet overfor Android Central, som rapporterte nyheten onsdag kveld. En talsperson for Meta forteller at selskapet har innført strengere budsjettrammer for sin VR-satsing, med mål om å levere bedre produkter over lengre tid.

Ready at Dawn ble først grunnlagt i 2003 og har blant annet stått bak God of War-spillene Chains of Olympus, Ghost of Sparta og Origins Collection. Studioet leverte også The Order: 1886 for PlayStation 4, før det gikk over til å satse mer på virtuell virkelighet.

Realiy Labs – eller Oculus Studios som det het da – kjøpte opp studioet i 2020, med planer om å utvikle VR-spill for Quest. Da hadde Ready at Dawn allerede nådd stor suksess med Lone Echo og Echo VR, som holdt det gående frem til serverne ble skrudd av i fjor.

Mens kostnadene skal ned, forsikrer Meta om at det fortsatt satser videre på VR. Til Android Central forteller selskapet at det ikke planlegger flere nedleggelser eller kutt, og det anbefaler Ready at Dawn-ansatte til å søke på andre jobber innad i Reality Labs-avdelingen.

Hvor mange som mister jobben er ikke bekreftet.

LES OGSÅ: Sony Santa Monica jobber med noe helt nytt »

Siste fra forsiden