Representerer Norge i FIFAe World Cup

Mats representerer Norge i Football Manager-VM

Privat

VM i Football Manager går av stabelen i Liverpool senere denne måneden og Mats Andrè Breesth er mannen som skal forsvare Norges stolthet under mesterskapet.

I en pressemelding skriver Good Game – som håndterer efotball på vegne av Norges Fotballforbund – at 31-åringen fra Sarpsborg ble valgt etter å ha overbevist et ekspertpanel om at han var beste mann for jobben.

– Han har spilt fotballmanagerspill nesten hele livet og er tidligere europamester i spillet, som betyr at Norge stiller med en representant som har solid mesterskapserfaring, heter det i pressemeldingen.

Breesth beskriver oppgaven som en guttedrøm som går i oppfyllelse. Han legger seg nå i hardtrening for å gi seg selv best mulig sjanse for seier.

Totalt er det 20 nasjoner som deltar, og skal konkurrere om en premiepott på en drøy million kroner. Alle land har med seg én manager og én assistentmanager, og Breesth får med seg 32-årige Mats Økland Jellestad som sin assistent.

Mesterskapet begynner 28. august, der spillere plasseres i grupper på fem. Første dag går med på å sette opp lagene sine, etterfulgt av tre dager der spillerne skal gjennom totalt tre sesonger.

De fire vinnerne fra hver gruppe går så videre til finalerunden, som spilles 1. september. Her kjøres et Fantasy Draft-format, med todelt semifinale og finale som avgjør den endelige vinneren.

Du kan følge FIFAe World Cup featuring Football Manager på Twitch-kanalen til eFotballNorge.

LES OGSÅ: Norge kvalifisert for Counter-Strike-VM »

Siste fra forsiden