Day 4 Night

Mario + Rabbids-skaperen og Red Dead Redemption-designeren danner studio

Ubisoft

Davide Soliani, blant annet kjent som regissør for Mario + Rabbids, har slått seg sammen med Christian Cantamessa, sjefsdesigner og forfatter på Red Dead Redemption, for å etablere et nytt spillstudio. Det skal hete Day 4 Night, og teamet er allerede i gang med sitt debutprosjekt.

Studioets første pressemelding avslører ikke hva slags spill det er snakk om. Det blir imidlertid noe nytt, med fokus på innovasjon og et ønske om å tøye grensene for historiefortelling og spilldesign.

– Det vi skaper hos Day 4 Night gjenspeiler det jeg alltid har hatt lyst til å oppleve som spiller – glede, eventyr, poesi, action, forundring og gleden som kommer av å jobbe sammen med venner, uttalte Soliani.

Utviklerens logo.
Day 4 Night

Day 4 Night har fått med seg både den sørkoreanske spillgiganten Krafton og indie-fondet 1Up Ventures som finansielle bidragsytere. 1Up-sjef og tidligere Xbox-topp Ed Fries forteller at det Soliani og Cantamessa snekrer på kan bli noe spesielt.

– Når du får tilsendt så mange ideer som det vi gjør, er det alltid utrolig moro å få høre en idé som er fullstendig ny og original. Dette var lett den mest kreative greia vi har sett på lang tid, sa Fries.

Etter 25 år hos Ubisoft, kunngjorde Soliani sin avgang fra selskapet i juli. Cantamessa skilter med 10 år på baken hos Rockstar, og har siden blant annet jobbet som rådgiver på det nye Perfect Dark-spillet.

Studioet har også fått med seg Cristina Nava, Gian Marco Zanna og Luca Breda – utviklere med erfaring fra Mario + Rabbids Ghost Recon, Just Dance og Star Wars Outlaws. Day 4 Night vil operere fra kontorer i både Los Angeles i USA og Milano i Italia.

LES OGSÅ: Mener Mario + Rabbids Sparks of Hope burde ventet på neste Nintendo-konsoll »

Siste fra forsiden