Mario & Sonic at the Olympic Games

IOC droppet OL-spill med Mario og Sonic til fordel for e-sport og NFT-satsing

Nintendo

OL i Paris markerer første gang siden 2007 at sommerlekene ikke har hatt noe tilhørende Mario & Sonic at the Olympic Games-spill. Årsaken er at Den internasjonale olympiske komité (IOC) har ønsket å satse på egenprodusert innhold, inkludert e-sport og NFT-er.

Detaljene om hvorfor Mario og Sonic ikke ble invitert til OL i Paris kom frem under et Eurogamer-intervju med Lee Cocker. Mannen som tidligere hadde ansvar for alle OL-lisensierte dataspill fortalte at IOC i bunn og grunn var ute etter en større bit av fortjenesten.

– De ønsket å se på andre samarbeidspartnere, NFT-er og e-sport. Kort forklart ville IOC ha alt internt og finne andre partnere så de ville få mer penger, sa Cocker.

Etter seks spill – inkludert fire for sommer-OL og to for vinter-OL – valgte IOC derfor å bryte samarbeidet etter Mario & Sonic at the Olympic Games Tokyo 2020.

I stedet slo komiteen seg sammen med nWay, som har gitt ut gratisspillet Olympics Go! Paris 2024 for både mobil og PC. Det inneholder 12 minispill, med blant annet golf, bueskyting, basketball og 100 meter. Gjennom spillet kan du også sikre deg en NFT.

Ingen Mario og Sonic i årets OL-spill.
nWay

Ellers har IOC kunngjort at de første olympiske e-sportlekene vil avholdes til neste år. Akkurat når det blir og hvilke spill som er med har ikke blitt bekreftet, men vertsnasjonen blir Saudi-Arabia.

– Ved å slå oss sammen med den saudiarabiske olympiske komiteen har vi også sørget for at de olympiske verdiene blir respektert, spesielt med tanke på spillene på programmet, likestilling av kjønn og appellering til et yngre publikum som har omfavnet e-sport, bedyret IOC-president Thomas Bach tidligere i sommer.

LES OGSÅ: Saudi-Arabia har inntatt e-sporten »

Siste fra forsiden