Nytt Battlefield

Her er de første detaljene om det neste Battlefield-spillet

Illustrasjonsbilde fra Battlefield 4, som er blant inspirasjonskildene for seriens neste innslag.
EA

Det neste Battlefield-spillet sikter på å ta serien tilbake til sine glansdager, med inspirasjon fra blant annet Battlefield 3 og Battlefield 4. Det avslørte seriesjef Vince Zampella nylig.

I et intervju med IGN la Zampella frem de første detaljene for det kommende skytespillet, som enda ikke har et offisielt navn.

Blant annet forklarte han at utvikleren går bort fra det kontroversielle Specialist-systemet. Dette byttet ut Battlefields tradisjonelle klassesystem til fordel for noe som lignet mer på helter med ulike spesialegenskaper. Det funket dårlig, erkjenner Zampella.

– Jeg var ikke der da de lagde 2042. Jeg vet ikke hva bakgrunnen var, men sånn jeg ser det prøvde teamet å gjøre noe nytt. De skal absolutt ha for forsøket. Ikke alle likte det, men man er nødt til å prøve ting. Det funket ikke. Det passet ikke inn. Spesialister kommer ikke tilbake. Klassene er liksom kjernen i Battlefield, og vi vender tilbake til det.

Konseptbildet for det neste Battlefield-spillet kan hinte om kamper satt sør i Europa.
EA

De større Battlefield 2042-kartene med kamper for opptil 128 spillere skal også bort. Zampella påpeker at seriens forrige spill ikke var totalt mislykket, men at teamet lærte mye om hva som funker og hva som ikke funker.

Fremtidsrettet skyting byttes også ut. Serien skal nå tilbake til «moderne krigføring», med kampene satt sånn omtrent i vår tid.

– Hvis du ser tilbake på det aller beste fra Battlefield, så er det den Battlefield 3- og Battlefield 4-epoken, der alt var moderne. Jeg tror vi er nødt til å vende tilbake til selve kjernen i Battlefield-opplevelsen og gjøre det på en utrolig god måte, og så kan vi se hvor veien går videre.

Totalt har EA satt fire studioer til å stake ut fremtiden for Battlefield. DICE, Criterion, Ripple Effect og Motive jobber alle med ulike deler av serien, som ifølge EA-sjef Andrew Wilson er «det største Battlefield-teamet i seriens historie».

Selskapet har enda ikke avslørt noen lanseringsplaner for spillet, og hva det skal hete er heller ikke bekreftet.

LES OGSÅ: Blizzard har visst et nytt skytespill i ovnen »

Siste fra forsiden