Grand Theft Auto VI - streik

Grand Theft Auto VI er ikke rammet av skuespillerstreiken

Rockstar Games

Spillbransjen står midt oppi en skuespillerstreik, ledet an av fagforeningen SAG-AFTRA. Streiken berører en rekke profilerte spillselskaper, men arbeidet med Grand Theft Auto VI er ikke rammet.

Bekymring rundt statusen til Rockstars neste actionspill blusset opp over helgen, ettersom eierselskapet Take-Two er involvert på utgiversiden av streiken. En talsperson for utgiverne har imidlertid bekreftet overfor Kotaku at prosjektet er fritatt.

Faktisk får alle spill som begynte utviklingen før september i 2023 lov til å fortsette som før. Altså later det kun an til å være nyere spillprosjekter som vil oppleve de største problemene.

Kotaku påpeker imidlertid at flere spill kan bli tatt ut i streik dersom aksjonen varer i mer enn 60 dager. Grand Theft Auto VI skal etter planen lanseres utpå høsten 2025, så tilsynelatende er det enda rom for at Rockstar kan støte på vanskeligheter.

Forhandlinger mellom spillselskapene og SAG-AFTRA har nå pågått i halvannet år. Partene har kommet til enighet på mange punkter, men fagforeningen savner bedre beskyttelse for sine medlemmer rundt bruk av kunstig intelligens.

SAG-AFTRAs medlemmer krever mer kontroll over hva deres arbeid blir brukt til. Dersom enten stemme eller likhet gjenskapes av KI-teknologi i fremtiden vil skuespillerne også kompenseres tilstrekkelig for dette.

LES OGSÅ: Her er den første traileren for GTA VI »

Siste fra forsiden