Stellar Blade søksmål

Filmselskap saksøker Sony for bruk av navnet Stellar Blade

Sony Interactive Entertainment

Et filmselskap fra Louisiana i USA har trukket Sony og spillutvikler Shift Up for retten. Saken handler om bruk av navnet Stellar Blade – eller Stellarblade, som er navnet på det nevnte filmselskapet.

Som IGN skriver, hevder Stellarblade-eier Griffith Chambers Mehaffey at han grunnla sitt selskap i 2010. Spillet Stellar Blade ble på sin side først avduket under navnet Project Eve i 2019, før det byttet navn til Stellar Blade i 2022.

Utvikler Shift Up registrerte Stellar Blade som et spillrelatert varemerke i januar året etter. Fem måneder senere var Mehaffey ute med sin egen varemerkeregistrering for Stellarblade.

Selskapet Stellarblade tilbyr tjenester knyttet til produksjon av film, dokumentarer, reklame og musikkvideoer. De siste årene skal det imidlertid ha blitt vanskeligere å nå ut til kunder, melder Mehaffey.

Ifølge sakspapirene var det tidligere enkelt for kunder å finne informasjon om Stellarblade på nett. Siden lanseringen av Stellar Blade tidligere i år gir søkeresultatene imidlertid bare treff på spillet, som har skapt stor forvirring for hans potensielle kunder.

Mehaffey krever at Sony og Shift Up må slutte å bruke navnet Stellar Blade eller andre lignende navn. Videre ber han selskapene om å overlevere absolutt alt av inventar som bærer navnet, slik at han kan ødelegge det.

Sony har foreløpig ikke kommentert søksmålet.

Les vår anmeldelse av Stellar Blade »

Siste fra forsiden