Feature

Fallout: London

Et nærmest fullverdig spill

Fallout: London viser hvorfor modding er viktig for spillindustrien.

Fallout: London markerer seg som en av de mest ambisiøse modifikasjonene noensinne skapt for Fallout 4. Denne modden tar spillere med til et helt nytt og spennende område, langt borte fra de amerikanske ørkenene vi har blitt vant til i serien. Med sitt unike miljø, originale karakterer og en rik historie, føles det mer som en fullverdig utvidelse enn en enkel mod. Likevel, til tross for sitt imponerende omfang, er Fallout: London ikke uten sine tekniske utfordringer og skjønnhetsfeil.

En imponerende verden

Det som skiller Fallout: London fra andre mods, er i første omgang den dyptgående og detaljrike spillverdenen. Post-apokalyptiske London er en verden full av historie, skjulte skatter og mørke hemmeligheter. Utviklerne har lagt ned et betydelig arbeid i å gjenskape den ikoniske byen, og selv om grafikken er utdatert, skaper arkitekturen, miljøet og den atmosfæriske designen en følelse av å vandre gjennom en virkelig forlatt by. Alt fra de smale bakgatene til de store monumentene som står igjen som spøkelsesaktige ruiner, gir et herlig makabert og tragisk bilde av den forfalte storbyen.

Fallout: London.
Team FOLON

Utforskningen er en av moddens sterkeste sider. Nesten hver eneste gate, bygning eller undergrunnsstasjon har sitt eget sett med hemmeligheter og historier å fortelle. Det er en følelse av kontinuerlig oppdagelse som driver deg fremover, og selv etter flere titalls timer føles det som om det alltid er noe nytt å finne. Dette gjør Fallout: London til en mod som ikke bare byr på et nytt område å utforske, men også på en verden som føles genuint levende og dynamisk. Og dette er uten tvil den aller største grunnen til å spille modden. Ikke grafikk, ikke kampsystem eller andre elementer. Verdenen, historiene og utforskingen er nesten på nivå med Fallout: New Vegas. Ikke helt der oppe, men jammen ikke langt unna heller.

Noe utdatert

Når det gjelder det man faktisk gjør i spillet, leverer Fallout: London en blanding av det kjente og det nye. De grunnleggende mekanikkene fra Fallout 4 er intakte, noe som gir en solid basis for modden. Men med nye våpen, rustninger og fraksjoner å interagere med, introduserer Fallout: London også flere nye elementer som gir spillet en frisk følelse.

Fallout: London.
Team FOLON

Våpen og rustninger er spesielt velgjorte, med en god variasjon som strekker seg fra gamle britiske klassikere til mer improviserte og futuristiske design. Dette gir spilleren muligheten til å tilpasse sin karakter på en måte som føles autentisk for Londons post-apokalyptiske miljø. Husk at mote alltid trumfer funksjonalitet, folkens.

Et godt grunnlag betyr likevel ikke en rosenrød opplevelse. Bugs og tekniske problemer er dessverre utbredt. Under min tid med modden opplevde jeg flere tilfeller hvor spillet krasjet, noe som kunne være både frustrerende og tidkrevende å håndtere. Spesielt problematisk var en bestemt del av spillverdenen, hvor jeg måtte utføre flere justeringer og finne midlertidige løsninger for å komme meg videre. Selv om det finnes løsninger for de fleste av disse problemene, er det ødeleggende for flyten i spillet. Men det er en mod basert på en allerede shaky spillmotor, så det er vel kanskje ikke så mye annet å forvente.

Når det kommer til grafikken, er det viktig å huske at Fallout: London er en mod, ikke et kommersielt spill. Det skinner gjennom i teksturene, modellene og den generelle grafiske fremstillingen av verdenen. Men utviklerne har likevel klart å skape en verden som er både estetisk tilfredsstillende og atmosfærisk. Byens ødelagte landskap og de dystre, tåkete omgivelsene passer perfekt til Fallout-seriens stil.

Gode historier overalt

En av de andre store styrkene til Fallout: London ligger i historiefortellingen. Historien er gjennomtenkt og godt skrevet, med karakterer som føles levende og troverdige. Fra den første interaksjonen med byens overlevende til de mer komplekse politiske intrigene som utfolder seg, er det en følelse av at hvert valg du tar, og hver handling du utfører, har konsekvenser for verden rundt deg.

Fallout: London.
Team FOLON

En ting jeg har å utsette på dette er måten du introduseres, eller ikke for de ulike fraksjonene i spillet. Det er lite intuitivt og ganske søkt, og selv om historiene og alt når du først er inne i oppdragene deres er bra, så føles det litt halvveis opp til det punktet. Du famler litt i blinde en stund, og selv medlemmer av de ulike klanene gir lite eller ingen svar før visse ting har skjedd.

Companion-systemet er også verdt å nevne. De forskjellige følgesvennene du kan møte og rekruttere underveis, gir ikke bare støtte i kamp, men bidrar også med sine egne personlige historier og oppdrag. Disse oppdragene er ofte rørende og gir et dypere innblikk i karakterene, noe som gjør det lettere å knytte bånd til dem. Et spesielt høydepunkt var oppdraget med Archie, en ung gutt som ikke kan kjempe, men som tilbyr å plukke låser for deg. Hans søken etter et hjem er både hjertevarmende og trist, og gir en menneskelig dimensjon til spillet.

Et godt tilskudd til spillserien

Fallout: London er definitivt verdt å spille, spesielt for de som har en forkjærlighet for Fallout-serien. Til tross for bugs, tekniske utfordringer og en utdatert grafikkmotor, tilbyr modden en unik og oppslukende opplevelse som gir en frisk vri på Fallout-universet. Dette er ikke bare en ny quest-mod, men en fullverdig ny verden å utforske, med sine egne historier, karakterer og konflikter.

Fallout: London.
Team FOLON

For fans av serien, eller for de som bare ønsker å oppleve noe nytt og spennende i en kjent setting, er Fallout: London en mod som definitivt fortjener din tid og oppmerksomhet. Med en verden full av historie, et spennende gameplay og en engasjerende historie, gir Fallout: London en opplevelse som, til tross for sine feil, er både minneverdig og verdt å utforske.

Det er en imponerende prestasjon for en gratis mod, og selv om det er rom for forbedring, er det uten tvil en av de mest betydningsfulle modifikasjonene som har kommet ut av Fallout 4-samfunnet.

Fallout: London er tilgjengelig som et tillegg via Steam eller GOG for alle som eier Fallout 4 og alt nedlastbart innhold, eller Game of the Year-versjonen. Det er kneppet vanskeligere å installere på Steam enn på GOG, siden det krever en nedgradering. Les mer om installering på prosjektets nettsider.

Siste fra forsiden