Visions of Mana-studioet legges ned

Visions of Mana-studioet legges ned bare dager etter lanseringen

Square Enix

TLDR

  • Ouka Studios står overfor nedleggelse like etter at deres Visions of Mana ble lansert, med bare en håndfull ansatte igjen for å sikre at uferdige spill blir ferdigstilt.
  • Ouka-eier NetEase sin beslutning om å nedlegge studioet skal stamme fra et ønske om å være mer økonomisk forsiktig, et scenario som også visstnok gjenspeiles hos Tencent.
  • Bernstein-analytiker Robin Zhu mener at denne strategiendringen kan påvirke investeringer i Japan, men også i andre deler av verden.
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

Visions of Mana – det første nye hovedspillet i serien siden 2006 – fikk nettopp sin offisielle lansering. Bare noen dager senere står utvikleren overfor nedleggelse, melder Bloomberg (via VGC).

Ifølge nettavisen har Ouka Studios kuttet nesten samtlige stillinger. Kun en håndfull ansatte er igjen for å sørge for at resterende spill lanseres som planlagt, og så legges hele studioet ned.

Bakgrunnen for nedleggelsen skal angivelig være at Ouka-eier NetEase ønsker å være mer forsiktig med pengene sine. NetEase er ikke det eneste kinesiske gigaselskapet som revurderer investeringene sine, og Tencent er visstnok også i ferd med å trappe ned pengebruken.

Bernstein-analytiker Robin Zhu forteller til Bloomberg at strategiendringen kan gå spesielt utover investeringer i Japan – der Ouka er basert – men også i andre deler av verden.

– På global basis har spillbransjen strammet inn etter covid, og mange store utgivere har kuttet stillinger eller trappet ned investeringene sine. Etter det jeg har opplevd er japanske utvikleren veldig ivrige etter å ha full kontroll over hva som kan gjøres med deres spill, som noen ganger har skapt uenigheter, sa Zhu.

NetEase har de siste årene kjøpt opp og opprettet en rekke utviklere i Vesten, spesielt i USA. Tencent har vært enda mer frempå, med en rekke investeringsrunder, inkludert oppkjøpet av norske Funcom i 2020.

Hverken NetEase eller Tencent har kommentert saken.

LES OGSÅ: Blizzard inngår nytt samarbeid med NetEase »

Siste fra forsiden