– Valve Anti-Cheat lagrer ikke nettleserhistorikken din

Gabe Newell spekulerer på om Valve utsettes for en svertekampanje.

Valve lover at de ikke har ugler i juksemosen.
Faksimile av Steam

Når Steams antijukseprogram, Valve Anti-Cheat har trålet gjennom nettleserhistorikken din, sendes det ikke noe data tilbake til Valve. Det lover Valve-gründer Gabe Newell i et innlegg på nettforumet Reddit.

Dementeringen kommer et par dager etter at en en Reddit-bruker hevdet å ha avduket at antijukseprogrammet snoket i DNC-loggen og sendte informasjonen tilbake til Valves servere. Denne påstanden viser seg nå å ha vært delvis korrekt, men ikke helt.

DRM-juks

Valve Anti-Cheat, eller VAC, gikk faktisk gjennom DNS-loggen på let etter uhumskheter, men lagret ifølge Valve ingen data av trålesesjonene. I likhet med spillselskapene benytter jukseprogrammererne seg nemlig – litt ironisk – av en kopibeskyttelsessløsning som sjekker om man eier jukseprogrammet.

Gabe Newell.

– Disse jukseprogrammene «ringer» hjem til en kopibeskyttelseserver som bekrefter at en spiller faktisk har betalt for å bruke jukseprogrammet. VAC sjekket om disse kodene var aktive. Om de ble funnet sjekket VAC så hvilken kopibeskyttelseserver som ble kontaktet, hevder Newell.

Han påpeker også at denne sjekken var aktiv i 13 dager, og at den siden har blitt kodet ut av programmet. Siden juksekodemakerne har funnet måter å omgå sjekken på er den ikke lenger nødvendig. 13 dager er for øvrig et vanlig tidsspenn for slike endringer, skal vi tro Newell.

– Vårt mål er å gjøre denne typen koder dyrere for både juksere og jukseskapere enn det som er økonomisk forsvarlig i lengden.

Tror dette kan være svertekampanje

Valve-toppen spekulerer også på om denne informasjonen kan ha kommet fra jukseskaperne i utgangspunktet. Han påpeker at det i så fall vil være en betydelig billigere måte å sverte Valves antijuksesystem på enn å faktisk kode seg rundt programmet.

– Dersom «Valve er onde – se, de sporer nettloggen din» er en idé som får fotfeste tjener det jukserne og jukse programmerere. VAC virker som et skremmende program, nettopp fordi det prøver å være obskurt. Det jakter på på kode som prøver å trenge gjennom det, og det er et slu program, forteller han.

Som et svar på dette ønsker Valve å være åpen nok med sine brukere til å la de selv avgjøre om man kan stole på spillselskapet eller ikke.

Noen ganger går spillskapere litt for langt med kopibeskyttelser:
Ubisofts piratfelle i Anno 2070 nektet spilleren å bytte maskinvare »

Siste fra forsiden