Guide

Hearthstone Power Rankings – Mars 2016

Tre klasser tar grep om det øverste nivået

Her er vår oppdaterte rangering av de sterkeste arketypene i Hearthstone.

Blizzard

Ny måned og nye muligheter. I starten av februar publiserte vi den første utgaven av en serie artikler som tar for seg de ulike arketypene man burde ha oversikt over dersom man vil spille Hearthstone på et noenlunde seriøst nivå. Denne artikkelen vil altså være relevant for mars måned.

Juryen vår består av fem spillere som er kjent fra det øverste nivået i Telenorligaen:

  • Stian «Matpakke» Paulsen (F2K)
  • Johannes «EpicSaxGuy» Husa (BX3)
  • Christian «Devou» Solvang (GL)
  • Aleksander «Aleks» Kolstad (GL)
  • David «Kanelsnurr» Hovland Jensen (TMG)

De har studert trendene og endringene i spillets landskap den siste måneden, og tatt nye vurderinger av de individuelle arketypenes styrke. Denne måneden tar vi også for oss en helt ny arketype: Aggro Paladin, som den norske spilleren Eirik «Diggen» Aarvig brukte til stor suksess da han forrige måned kvalifiserte seg til Blizzards vintermesterskap.

Den oppdaterte listen vil ikke by på altfor store forandringer, ettersom ingen nye kort har blitt introdusert til Hearthstone hittil i år. Dette vil endre seg drastisk når de store planlagte endringene går i gang til våren. Dette vil føre til etterlengtede variasjoner i spillets dynamikk, og selve metaen vil trolig gjennomgå en totalrenovering. Hearthstone går inn i spennende tider fremover, så det er bare å følge med!

Juryen har fordelt de 23 arketypene inn i fire ulike nivåer. Slik definerer vi de ulike nivåene:

Nivå 1: De sterkeste og mest polerte arketypene man kan møte på. For å være i nivå 1 må et deck være meget stabil og konkurransedyktig. De er likevel ikke uten svakheter, og er i en konstant fare for å bli direkte kontret av spillere som er lei av deres dominans.

Nivå 2: Også meget stabile decks, men mangler det «siste lille» for å virkelig dominere metaen. Decks man finner på dette nivået vil ofte direkte kunne kontre én eller flere av arketypene i det øverste nivået.

Nivå 3: Dette er sammen med nivå 2 det mest befolkede nivået. Det man finner her kan være decks som har vært med på å definere metaen tidligere, eller helt nye decks som man enda ikke vet den virkelige styrken på. Decks i nivå 3 har fordelen av å gå under radaren, og vil ofte kunne slå nedenfra.

Nivå 4: Decks som befinner seg på dette nivået er ikke nødvendigvis ubrukelige. Den største faktoren for at et deck ender opp her er at stabiliteten er for dårlig. Likevel fyller medlemmene av nivå 4 en viktig nisje, siden de fort kan overraske motstanderen.

Liquidhearth

NIVÅ 4

Midrange Shaman (samme nivå som i februar)

Midrange Shaman er et deck som ønsker å få ut trusler tidlig og kontrollere brettet, for så å erklære sin dominans over motstanderen ved hjelp av store tempokort som Hex og Fire Elemental. Når dominansen er etablert ønsker man å ende kampen med Bloodlust, Al'Akir the Windlord eller andre sterke kombinasjoner.

Les også
Anmeldelse: Hearthstone: Heroes of Warcraft

Decket i metaen
Lite har endret seg på denne fronten. De som er glade i å spille Midrange Shaman må trolig vente til Standard kommer dersom de vil spille en konkurransedykrig arketype som ikke blir totalt overkjørt av det meste man møter på.

Gode matchups: Mech Mage, Tempo Mage

Dårlige matchups: Det meste annet

Liquidhearth

Face Hunter (samme nivå som i februar)

Trolig det mest forhatte decket i Hearthstones historie. Face Hunter har kun ett formål, og det er å ta motstanderen fra 30 til 0 liv på så få runder som mulig, i tillegg til å «greete» motstanderen i det livet hans forsvinner. Dette får man til ved å spille en svært lav manakurve, der de fleste kortene kan gjøre skade med en gang de kommer ut på brettet.

Decket i metaen
Face Hunter lider også av at man blir utklasset av det meste metaen har å by på. Decket sliter mot Midrange Druid, Reno Warlock, Control Priest, og alle typer Warrior, som er meget vanlig å møte på i ladder for tiden. En god matchup mot Secret Paladin er ikke nok til å redde helheten, noe som gjør at Face Hunter fremdeles lever i skyggen av Aggro Shaman.

Gode matchups: Midrange Paladin, Secret Paladin, Midrange Hunter
Dårlige matchups: Midrange Druid, Freeze Mage, Renolock, Control Priest, Control Warrior

Magnus Shetelig/Gamer.no

Mech Mage (ned fra nivå 3 i februar)

Mech mage er en aggressiv deck som prøver å oppnå tempo tidlig ved hjelp av mech minions som Mechwarper, Annoy-o-Tron og Snowchugger, og minions med effekter knyttet til disse som Tinkertown Technician og Goblin Blastmage. Når man har etablert brettet sitt forsøker man å bryte ned motstanderens liv med spells.

Decket i metaen
Mech Mage fikk en del nye kort i League of Explorers som hjalp til å gjøre decket mer fleksibel, men mye grunnet Secret Paladins popularitet sliter Mech Mage i metaen. Mech Mage blir rett og slett utklasset av for eksempel Zoolock og Tempo Mage, som også forsøker å få ut trusler i de første rundene av en kamp. Mech Mage er meget uvanlig å møte på, og faller ned til det laveste nivået i denne månedens utgave.

Gode matchups: Midrange Druid, Aggro Druid
Dårlige matchups: Secret Paladin, Control Priest, Freeze Mage

NIVÅ 3

AggroPaladinMars.
Magnus Shetelig/Gamer.no

Aggro Paladin (ikke rangert i februar)

Aggro Paladin var lenge kjent under det lite hyggelige kallenavnet «Eboladin». Dette decket lignet mye på Face Hunter, grunnet begge arketypenes svært lave manakurve. De inneholdt også mange av de samme kortene (Leper Gnome, Knife Juggler, Abusive Sargeant og så videre). Aggro Paladins store fordel i forhold til Face Hunter er dets store potensiale til å dra kort når man går tom for tempo. Dette gjør man ved hjelp av å inkludere en eller to utgaver av Divine Favor.

Decket i metaen

Mange trodde Aggro Paladin hadde gjort sitt i metaen etter «Eboladins» kortvarige dominans i fjor. De hadde til en viss grad rett. Aggro Paladin er ikke vanlig å møte på i ladder, noe som er grunnen for at vi valgte å ikke inkludere den i forrige måneds liste. Dette endret seg etter at den norske spilleren Eirik «Diggen» Aarvig brukte en Aggro Paladin-variant for å oppnå en svært uventet plassering blant de åtte beste spillerne i forrige måneds kvalifiseringsturnering til vintermesterskapet. Hans treningspartner «BunnyHoppor» fra Tyskland (som spilte fra Oslo i turneringen) kvalifiserte seg også med en liknende liste. Disse listene har en noe høyere manakurve enn «Eboladin», og inneholder blant annet kort som Dr. Boom, Keeper of Uldaman og Piloted Shredder. Listen som «Diggen» brukte i kvalifiseringen ser er vist frem i denne artikkelen.

Magnus Shetelig/Gamer.no

Dragon Priest (samme nivå som i februar)

Dragon Priest er et midrangedeck som fokuserer på tempo. Man utnytter battlycry-effekter man får av å ha drager på hånden. Dersom man får ut disse truslene på manakurven blir det vanskelig for motstanderen å håndtere de, særlig når man kan heale de opp igjen eller «buffe» de med kort som Power Word: Shield og Velen's Chosen.

Decket i metaen

Dragon Priest er mer eller mindre den eneste arketypen som har overlevd etter eksperimentering som ble utført på denne tiden i fjor, etter at Blackrock Mountain introduserte nye drager og tilhørende effekter.
Dragon Priest var lenge det sterkeste Priest-decket, men har de siste månedene havnet i skyggen av den mer kontrollorienterte arketypen kalt Control Priest. Det nye eventyret League of Explorers ga Control Priest flere sterke nye kort, men dragevarianten kunne ikke utnytte disse kortene på samme måten.

Gode matchups: Aggro Druid, Aggro Shaman, Secret Paladin
Dårlige matchups: Control Warrior, Freeze Mage, Renolock, Tempo Mage

Magnus Shetelig/Gamer.no

Midrange Hunter (samme nivå som i februar)

Midrange Hunter er en god del mer moderat enn aggro-versjonen av Hunter-klassen. En Midrange Hunter ønsker i større grad å kontrollere brettet, og å få ut meget sterke tempokort som Mad Scientist, Animal Companion og Savannah Highmane. Når man har fått ut disse truslene vil man forsøke å kontrollere brettet. Dersom en Midrange Hunter klarer å etablere kontroll over brettet vil den som oftest vinne.

Decket i metaen
Midrange Hunter er fremdeles i en vanskelig posisjon. Denne arketypen har gått fra å være en av de sterkeste i spillet, til å bli mer eller mindre utryddet. Allikevel har et par spillere oppnådd høye plasseringer i Legend, og de profesjonelle spillerne «Gaara» og «Stancifka» presterte bra med sine versjoner av Midrange Hunter i den europeiske kvalifiseringsturneringen i februar. Listen som vises frem denne måneden ble brukt av den kjente innovatøren J4CKIECHAN for å oppnå den øverste plasseringen på den europeiske serveren i februar.

Gode matchups: Freeze Mage, Handlock
Dårlige matchups: Face Hunter, Oil Rogue, Tempo Mage

Liquidhearth

Handlock (samme nivå som i februar)

Handlock var lenge et fast innslag i Hearthstone-turneringer, hvor decket ble brukt til stor suksess for mange spillere. Det er to versjoner av Handlock: den klassiske versjonen, og Demon-versjonen. Spillestilen til disse er ganske lik. Demonversjonen baserer seg hovedsaklig på å få ut store trusler ved hjelp av Voidcaller. Begge versjonene ønsker å få ut store minions som de kan «taunte» opp ved hjelp av Sunfury Protector eller Defender of Argus.

Decket i metaen
Handlock er rett og slett fundamentalt for treg til å kunne hevde seg i den nåværende metaen, som domineres av decks som spiller svært sterke trusler de første rundene av en kamp. Dersom en Secret Paladin eller en Druid får en perfekt kurve de første par rundene, mens du fokuserer på å dra kort og spille ut Giants har du trolig tapt kampen. Renolock er ganske lik som Handlock, men har faktisk muligheten til å utfordre de mer aggressive arketypene på brettet tidlig.

Gode matchups: Control Priest, Patron Warrior, Control Warrior
Dårlige matchups: Aggro Druid, Face Hunter, Midrange Druid, Oil Rogue,

Magnus Shetelig/Gamer.no

Murloc Paladin (samme nivå som i februar)

Murloc Paladin eksisterte mer eller mindre ikke før League of Explorers lanserte Anyfin Can Happen - et kort som koster 10 mana, og som reinkarnerer alle spillerens døde murlocs. Alle trodde dette bare var et morsomt kort som ikke hadde ville ha noen innvirkning på metaen, men etter en del utforskning fant man ut at dersom man spilte decket med fokus på kontroll, kunne man ha en meget sterk OTK-deck (One Turn Kill) ved hjelp av murlocs med charge og to kopier av Anyfin Can Happen.

Decket i metaen
Murloc Paladin ble aldri hverken ubrukelig eller totalt dominerende som mange så får seg da Anyfin Can Happen ble offentliggjort. Murloc Paladin er et kontrolldeck som paradoksalt nok gjør det best mot andre kontrolldecks som Priest og Renolock, men man sliter betraktelig mer med ting som Midrange Druid og Tempo Mage. Murloc Paladin blir værende i det øverste sjiktet av nivå 3.

Gode matchups: Control Warrior, Control Priest, Renolock
Dårlige matchups: Midrange Druid, Aggro Shaman

Magnus Shetelig/Gamer.no

Malylock (ned fra nivå 2 i februar)

Malylock er en combo-deck som baserer seg rundt muligheten for å gjøre massive mengder skade med Malygos + Soulfire og Darkbomb. For å komme seg til punktet hvor man kan sette opp denne comboen må man overleve, og decket har mange sterke early- og midgame minions som hjelper med dette.

Decket i metaen
Etter at den canadiske spilleren «Purple» overrasket med en Malylock-liste på Dreamhack Winter i november var det mange som forsøkte å gjenopplive arketypen, som virkelig slo igjennom som en sterk arketype tidlig i fjor. Etter eventyret League of Explorers slapp kortet Reno Jackson, spilte alle plutselig Renolock, og drageversjonen ble nok en gang satt i skyggen i metaen. Malylock er svært uvanlig å møte på i rangert spill, og faller ned til nivå 3 fra forrige måned.

Gode matchups: Control Priest, Patron Warrior, Midrange Druid
Dårlige matchups: Freeze Mage, Aggro Druid, Secret Paladin

Magnus Shetelig/Gamer.no

Midrange Paladin (samme nivå som i februar)

Midrange Paladin har lenge vært en stabilt bra arketype. Dette er mye grunnet deckets potensiale til å bestemme tempoen i en kamp. Man har selv muligheten til å velge mellom en aggressiv eller en mer konservativ spillestil. På grunn av dette er Midrange Paladin relativt sterk mot det meste av kontroll-decks, men siden kontroll over brettet er så viktig sliter man mot Freeze Mage og Control Priest som enkelt kan ta denne kontrollen fra deg.

Decket i metaen
Secret Paladin ble på mange måter Midrange Paladins bane, særlig da førstnevnte ble bygd mer som et Midrange-deck med kort som Sludge Belcher, Loatheb og Tirion Fordring. Midrange Paladin hadde plutselig ikke en egen identitet, og ble mer og mer utvannet i metaen etter at Secret Paladin etablerte seg som den sterkeste arketypen i måned etter måned. Midrange Paladin er nå også forbigått av både Murloc Paladin og Aggro Paladin i popularitet, men decket blir i nivå 3, mye grunnet Paladin-klassens meget sterke åpning.

Gode matchups: Aggro Druid, Control Warrior, Zoolock
Dårlige matchups: Freeze Mage, Control Priest, Oil Rogue,

SuperJJ Twitter

Malygos Rogue (samme nivå som i februar)

Malygos Rogue ligner en del på "Miracle Rogue" som var populær tidlig i Hearthstones historie. Dette er et combo-deck som er bygd rundt den ekstra skaden Malygos gir til klassens mange spells. En annen viktig del av Malygos Rogue er å være konservativ nok med det man har på hånden, slik at man får full verdi ut av Gadgetzan Auctioneers effekt (dra et kort når man bruker en spell)

Decket i metaen
De som spiller denne arketypen er ofte meget dedikerte. Den er nemlig meget vanskelig å spille, men ikke nødvendigvis meget sterk. Velkjente spillere som SuperJJ og Thijs har briljert med Malygos Rogue på sine streams, men de har allikevel ikke valgt å spille det i turneringer. Det er nok en grunn for det.

Gode matchups: Renolock, Control Priest
Dårlige matchups: Midrange Druid, Secret Paladin, Control Warrior

NIVÅ 2

Magnus Shetelig/Gamer.no

Oil Rogue (samme nivå som i februar)

Oil Rogue er et deck som utnytter spells og combo-effekter for å kontrollere brettet, for så å forsøke å comboe ned motstanderen med Tinker's Sharpsword Oil og Blade Flurry. Oil Rogue har en meget god områdeeffekt med Fan of Knives og Blade Flurry, og man har også en god del verdifulle minions som koster tre, fire og fem mana.

Decket i metaen
Oil Rogue har gjort et lite comeback de siste par månedene etter at decket var mer eller mindre ute av metaen. Oil Rogue gjør det meget bra mot populære decks som Secret Paladin og Control Priest, men Aggro Shaman er en stor utfordring for selv de beste Oil Rogue-spillere. Oil Rogue har alltid vært en vanskelig deck å spille, men de som har mye erfaring med decket har vist gang på gang at man aldri kan overse Oil Rogue.

Gode matchups: Midrange Paladin, Control Priest
Dårlige matchups: Aggro Shaman, Freeze Mage, Control Warrior

Zetalot Twitter

Control Priest (samme nivå som i februar)

Control Priest er en svært treg deck som kan håndtere aggressive motstandere på mange forskjellige måter. Lightbomb, Auchenai Soulpriest + Circle of Healing og Holy Nova er eksempler på måter man kan fjerne motstanderens brett. Det nye Priest-kortet Entomb gir Control Priest en fordel i tregere matchups. Med dette kortet kan de fjerne motstanderens største trussel, og stokke den inn blant sine egne kort.

Decket i metaen
De nye kortene Entomb og Museum Curator har hjulpet Control Priest, og har gitt en helt ny dimensjon til decket. Control Priest gjør det meget bra mot de populære aggressive variantene av Paladin, Mage og Warlock, men sliter en del i noen av de tregere matchupene som Renolock og Freeze Mage.

Gode matchups: Midrange Paladin, Secret Paladin, Zoolock, Tempo Mage
Dårlige matchups: Freeze Mage, Renolock, Malylock, Aggro Shaman

Aggro Shaman (ned fra nivå 1 i februar)

Hearthstone Metabomb

Aggro Shaman er en relativt ny deck som kan virke veldig vanskelig å håndtere. Aggro Shaman er aggressiv i sin natur, og mer eller mindre samtlige kort koster fra én til tre mana. Kort som Tunnel Trogg, Totem Golem og Feral Spirit hjelper til å lage et meget sterkt brett, slik at man kan avslutte kampen ved hjelp av spells som Lava Burst og Crackle, eller med Doomhammer.

Decket i metaen
Aggro Shaman karret så vidt til seg en plass i det øverste nivået forrige måned, men faller ned etter at tre arketyper har tatt et sterkt grep på dette nivået. Aggro Shaman sliter en del mot Zoolock og Tempo Mage, og er rett og slett ikke stabil nok til å virkelig dominere metaen.

Gode matchups: Oil Rogue, Secret Paladin, Control Priest
Dårlige matchups: Zoolock, Patron Warrior, Tempo Mage

Magnus Shetelig/Gamer.no

Tempo Mage (samme nivå som i februar)

Tempo Mage er en relativt aggressiv deck som utnytter kort som Mana Wyrm, Arcane Blast, Arcane Missiles, Sorcerers Apprentice og Flamewaker for å ta kontroll over de første par rundene av en kamp. Tempo Mage vil som oftest kunne avslutte kampene tidlig dersom man får et overtak med sin meget sterke kurve de første par rundene, men sliter dersom dette ikke går. Archmage Antonidas er vanlig å bruke for å få den ekstra skaden man trenger for å avslutte en kamp.

Decket i metaen
Tempo Mage var mer eller mindre konstant i skyggen av Freeze Mage i kvalifiseringsturneringene i februar. Mye av grunnen til dette er at Tempo Mage virkelig briljerer i ladder, og ikke i et turneringsformat. Dersom man trekker en perfekt kurve (Mana Wyrm inn i Flamewaker med billige spells) er det lite som kan slå Tempo Mage. Decket har mange tilfeldige elementer, men man kan ofte kjøre over motstanderen selv om disse tilfeldighetene ikke alltid er på din side.

Gode matchups: Midrange Druid, Aggro Druid, Aggro Shaman
Dårlige matchups: Freeze Mage, Zoolock, Control Priest

Magnus Shetelig/Gamer.no

Patron Warrior (samme nivå som i februar)

Patron Warrior var lenge både det sterkeste decket og det vanskeligste å spille. Mye av grunnen til dette var kortet Warsong Commander, som kunne føre til massive comboer og 30-40 skade før ti runder hadde gått. Mange trodde Patron Warrior var ubrukelig da dette kortet ble endret, men det viste seg at Patron Warrior fortsatt var en sterk deck, selv om den ikke var like dominerende som før.

Decket i metaen
Den nye versjonen av Patron Warrior er en god del mer stabil enn den gamle, mer comborienterte versjonen. Den er åpenbart ikke like dominerende, men man har beholdt mye av de sterke elementene og kombinert det med mer Midrange-orienterte kort. Patron Warrior var ikke den mest populære arketypen i kvalifiseringsturneringene forrige måned, men ble allikevel brukt til god suksess for mange spillere.

Gode matchups: Midrange Druid, Freeze Mage, Secret Paladin, Aggro Shaman
Dårlige matchups: Renolock, Malylock, Control Warrior

Liquidhearth

Aggro Druid (samme nivå som i februar)

Aggro Druid er en mer aggressiv versjon av sin motpart Midrange Druid. Der hvor Midrange Druid hadde brukt Hero Power eller Wild Growth, spiller den aggressive versjonen trusler som Leper Gnome, Knife Juggler og Druid of the Saber. Ved hjelp av Innervate kan man få ut trusler som Fel Reaver og Dr. Boom meget tidlig i kampen. Selv om den er en del raskere enn Midrange Druid er den viktigste delen fortsatt den velkjente Force of Nature + Savage Roar-comboen.

Decket i metaen
Aggro Druid er fremdeles i skyggen av Midrange Druid, kanskje mer nå enn noen gang tidligere. Midrange Druid har etablert seg som en av de desidert sterkeste arketypene, både i turneringsspill og på ladder. En Aggro Druid-liste kan ofte overraske motstanderen, men de fleste velger forståelig nok å heller spille Midrange Druid.

Gode matchups: Midrange Druid, Secret Paladin
Dårlige matchups: Zoolock, Patron Warrior, Control Warrior

Magnus Shetelig/Gamer.no

Control Warrior (opp fra nivå 3 i februar)

Control Warrior, omdøpt til Wallet Warrior på grunn av de mange Legendary-kortene man trenger for å bygge decket, har eksistert helt siden starten av spillet. Control Warrior baserer seg på å bruke kort som Shieldmaiden, Shield Block og Armorsmith for å overleve til man kan spille de store truslene med høye manakostnader som Ysera, Alexstrasza og Grommash Hellscream.

Decket i metaen
Control Warrior var lenge i en dårlig posisjon, men har nå nok en gang blitt en del av det hyggelige selskapet i nivå 2. Selv om Control Warrior kan slite mot de meget populære arketypene Midrange Druid og Secret Paladin, så er økningen i popularitet hos Freeze Mage, Zoolock og Patron Warrior meget godt mottatt hos Control Warrior-spillere. Den velkjente Control Warrior-spilleren Fibonacci brukte decket du ser til venstre da han kvalifiserte seg til vintermesterskapet i februar. Denne listen inneholder verken Armorsmith, Acolyte of Pain, Ysera eller Alexstrasza, som har vært meget sentrale i tidligere versjoner av Control Warrior. Fibonaccis liste er nyskapende, og er et nytt friskt pust for en noe forutsigbar arketype.

Gode matchups: Freeze Mage, Oil Rogue, Patron Warrior, Aggro Druid
Dårlige matchups: Midrange Druid, Secret Paladin, Aggro Shaman

Freeze Mage (samme nivå som i februar)

Magnus Shetelig/Gamer.no

Freeze Mage har eksistert mer eller mindre siden starten av Hearthstone, og er stadig en stabil deck som kan håndtere aggressive decks meget bra. Som navnet tilsier vil Freeze Mage forsøke å fryse motstanderens brett. Måten man vinner med Freeze Mage er som oftest ganske standard. Man overlever til man kan bruke Alexstrasza på motstanderen, for så å avslutte kampen med Fireball, Frostbolt og Ice Lance.

Decket i metaen
Freeze Mage er i en relativt uforutsigbar posisjon for tiden. Mot Secret Paladin og Zoolock gjør arketypen det meget bra, men på den andre siden har man ganske så elendige matchups mot Control Warrior og Midrange Druid. Midrange Druid er åpenbart dominerende i metaen, men med Control Warrior på vei tilbake får Freeze Mage-spillere enda mer å klø seg i hodet for. Freeze Mage er åpenbart bedre i en turneringssetting hvor man kan utestenge Druid eller Warrior, men i ladder har man ingen slike forsikringer.

Gode matchups: Secret Paladin, Midrange Paladin, Zoolock, Oil Rogue, Control Priest
Dårlige matchups: Control Warrior, Midrange Druid, Patron Warrior

Magnus Shetelig/Gamer.no

Renolock (ned fra nivå 1 i februar)

Renolock er bygd rundt Reno Jackson som ble introdusert i eventyret League of Explorers. Det ble gjort mye forsøk med forskjellige Reno Jackson-decks da kortet kom ut, men man fant fort ut at Warlocks evne til å dra kort gjorde dette til den optimale klassen for en Reno Jackson-deck. Siden man som oftest har 30 forskjellige kort er det en stor fleksibilitet i hvilke kort man velger å bruke, noe som kreative deckbuilderekan utnytte.

Decket i metaen
Selv om Renolock faller ned fra nivå 1 er det fremdeles en meget sterk arketype som kan bygges på mange forskjellige måter. Den mest populære måten å bygge Renolock på den siste tiden har vært å sette inn kortene Power Overwhelming, Arcane Golem eller Leeroy Jenkins og Faceless Manipulator, slik at man kan avslutte kamper med en gigantisk combo på 16 skade (med Arcane Golem) eller 20 skade (Med Leeroy Jenkins). Decket som er avbildet her ble brukt av den canadiske spilleren «Talion» i den amerikanske kvalifiseringsturneringen til Blizzards offisielle vinterfinaler, som han kvalifiserte seg til.

Gode matchups: Control Priest, Oil Rogue, Malylock, Patron Warrior
Dårlige matchups: Midrange Druid, Aggro Druid

NIVÅ 1

Zoolock (opp fra nivå 2 i februar)

Magnus Shetelig/Gamer.no

Zoolock er en aggressiv variant av Warlock-klassen som ønsker å etablere kontroll på brettet tidlig, for så å bryte ned motstanderen ved å stadig fylle på brettet med minions. Zoolock er som navnet tilsier mer eller mindre en dyrehage. Vanligvis fylles en Zoolock-liste opp utelukkende med minions, bortsett fra to versjoner av Power Overwhelming og Imp-losion.

Decket i metaen

Zoolock klatrer denne måneden opp i det gjeveste selskapet sammen med Secret Paladin og Midrange Druid. Zoolock var sammen med disse to arketypene meget godt representert i kvalifiseringsturneringene til vintermesterskapet, og de fleste spillere hadde ofte to eller tre av disse i sin oppstilling til mesterskapet. Mye av grunnen til at man finner Zoolock i nivå 1 er dets gode matchup mot både Secret Paladin og Midrange Druid, i tillegg til at Freeze Mage er på vei ut av metaen.

Gode matchups: Tempo Mage, Midrange Druid, Aggro Druid, Aggro Shaman
Dårlige matchups: Freeze Mage, Control Priest, Oil Rogue

Magnus Shetelig/Gamer.no

Secret Paladin (samme nivå som i februar)

Secret Paladin ble populær da The Grand Tournament-ekspansjonen ga klassen det meget sterke Mysterious Challenger-kortet, også kjent som «Dr. 6». Secret Paladin ble først bygd utifra fundamentet til de aggressive Paladin-variantene, men har gått mer og mer over til å bli en midrange-deck med sterke tempokort som Piloted Shredder, Sludge Belcher, Dr. Boom, og Tirion Fordring. Noen har også inkludert Ragnaros the Firelord, som kan gi decket det siste lille ekstra mot slutten av en kamp.

Decket i metaen
Secret Paladin har det siste halve året vært den mest stabile og konkurransedyktige decket i Hearthstone, og den fortsetter å være det. Secret Paladin har ingen elendige matchups, og vil være en trussel uansett hva man spiller mot. Det er ikke mye som tyder på at Secret Paladin vil falle ned fra nivå 1 med det første. Denne månedens liste ble brukt til stor suksess av den amerikanskje spilleren «Chakki» i kvalifiseringsturneringen for Nord-Amerika forrige måned.

Gode matchups: Control Warrior, Malylock, Midrange Druid
Dårlige matchups: Freeze Mage, Control Priest

Magnus Shetelig/Gamer.no

Midrange Druid (samme nivå som i februar)

Midrange Druid er en combo-deck som baserer jeg på å lage en kunstig manakurve ved hjelp av kort som Wild Growth, Innervate og Darnassus Aspirant. På denne måten kan man få ut store trusler mange runder før motstanderen kan spille noe som kan håndtere det. Når man har etablert disse truslene vil Midrange Druid forsøke å avslutte kampen med sin Force of Nature + Savage Roar-combo. Dersom du har 14 liv igjen mot en Druid med tomt brett burde du alltid forvente deg denne comboen.

Decket i metaen
Midrange Druid er fremdeles dominerende i metaen, og det eneste som kan vippe det av tronen er introduksjonen av det nye standardformatet. Mange tror Druids karakteristiske Force of Nature + Savage Roar-combo vil ta et hardt slag når det nye formatet kommer. At det vil bli endringer på denne kombinasjonen er det i hvert fall liten tvil om, og det kan hende Ramp Druid vil gjøre et comeback i metaen. Foreløpig får vi bare vente og se.

Gode matchups: Renolock, Control Priest, Control Warrior, Freeze Mage
Dårlige matchups: Zoolock, Tempo Mage

Siste fra forsiden