Mye nytt
I løpet av spillet samler du også opp penger, disse er strødd utover de forskjellige brettene. Du tjener også penger på oppdragene du klarer På hvert av basisoppdragene tjener du 250 dollar, for å klare en pro-challenge får du 1200 dollar. Når du får tilgang til proff-oppdragene har du mulighet til å tjene 500 dollar for hvert oppdrag du klarer. Som du kanskje skjønner får du etter hvert samle opp en god bunke med penger. Disse pengene bruker du til å kjøpe ting i spillet, du kan kjøpe nye skatere, hemmelig steder å skate, utstyr, filmklipp, klær og juksekoder.
Ved siden den meget omfattende karrieremodusen finnes det de andre vanlige modusene. Du har muligheten til å spille et av brettene du har åpnet i karrieren din, uten presset om poengsummer eller oppdrag. Det har også blitt lagt til flerspiller-mulighet i spillet. Du kan velge å spille mot andre på delt skjerm, eller du kan velge å koble flere Xbox-er sammen i et nettverk. Når du kjører på delt skjerm kan det være to spillere på en gang, velger du å koble opp Xbox-er i nettverk har du muligheten til å spille sammen med syv andre spillere. Når det gjelder hva du kan gjøre i flerspiller har det skjedd fint lite siden de forrige spillene. Det er mulig å spille sisten, kongen på haugen, graffiti, eller rett og slett spille om å få flest poeng innen en gitt tid. Det er også en del andre moduser i flerspiller, men den ene er ganske lik den andre. Skulle du velge å koble opp nettverk vil du også få muligheten til å spille oppdrag eller "capture the flag". Det er en del å finne på i flerspiller, men Neversoft kunne med fordel gitt oss litt flere, og mer variert moduser. "Capture the flag"- og oppdrags-modusen er flotte bevis på at de er på rett vei når det gjelder å gi oss en saftig flerspilleropplevelse.
Lag dine egne baner
Som i de forrige spillene i Tony Hawk-serien, og de fleste andre actionsportspill for den saks skyld, har du muligheten å lage dine egne baner. Denne gangen har det blitt enda heftigere å lage egne baner, i og med at områdene du kan bygge på har blitt mye større enn tidligere. Det er også mange flere ting å sette ut på banen du lager. Det går i mer enn bare quarterpipes, banks og rails denne gangen. Du kan sette ut søppelkasser, hus, ruiner osv. I det hele tatt er det en meget god banebygger vi blir presentert for i Tony Hawk's Pro Skater 4. Noe av det morsomste nye i spillet er kanskje alle de forskjellige minispillene. Det er nemlig ikke lenger slik at det bare er skating som gjelder. Nå har det blitt lagt til små spill inne i selve spillet. Du kan for eksempel spillet tennis med en kar ved navn Bjorn. Første tanke går så klart til Bjørn Borg, hadde det bare ikke vært for den underlige tysk/franske varianten av engelsk han snakker. Et annet minispill går ut på at du skal løpe unna aper som kaster bæsj etter deg (link til video på neste side). Sammen med oppdrag som går ut på å kjøre kappløp med handlevogner, henge etter biler, kjøre slalom i en gammeldags snakepit (link til video på neste side) eller være stuntmann i en actionfilm, blir det mye nytt og morsomt som gir spillet mye lenger levetid.
Hvis vi i dag ser tilbake på det første Tony Hawk-spillet er vel ikke grafikken noe å slå hæla i taket for. Allikevel var det noe av det mest nyskapende på flere år når det kom, og i THPS4 følger Neversoft den tråden. Grafikken har blitt kraftig oppgradert siden forrige spill. Karakterene i spillet ser meget bedre ut nå enn de gjorde tidligere. Fortsatt er de ikke perfekte, jeg har sett mange andre spill som har bedre spillemodeller enn hva THPS4 har (dog ingen actionsportspill). Alle de andre personene som farter rundt på de forskjellige stedene du skater er en heller tragisk affære. Noen av dem ser noenlunde bra ut, men de fleste ser nesten ut som om de er hentet ut av et tidligere Tony Hawk-spill. Selv om detaljene på spillermodellene muligens kunne vært noe bedre, er det ingen ting å utsette på bevegelsene på dem. Alle triksene du kan gjøre i spillet er nydelig fanget opp i motion-capture, og det er tidvis nesten så en lar seg lure til å tro at det er en skatefilm man ser på. I det hele fungerer spillermodellene meget godt, ikke minst på grunn av de gode bevegelsene. Noe av det som har blitt gjort mest med når det gjelder grafikken i spillet, er selve stedene du skater. For de av dere som har vært med helt siden det første spillet, vil dere merke at brettene i THPS4 er uendelig mye større enn tidligere. Bare siden THPS3 har brettene økt betydelig i størrelse. Detaljrikdommen er stor, og for det meste er teksturene av høy kvalitet. Det har også blitt plass til flere AI-elementer, det er biler, fotgjengere, dyr og masse annet spredt rundt på brettene. Alle er ikke av like god grafisk kvalitet, men de gjør jobben. I det hele tatt er THPS4 det mest polerte, og grafisk sett, best fungerende actionsportspillet som er å få tak i per i dag.