Half-Life 3

Ting tyder på at Valve jobber med et nytt Half-Life

Illustrasjonsbilde fra Half-Life 2, som kom ut for 20 år siden.
Valve

Internettet koker denne uka, med flere hint om at et nytt Half-Life kan være på vei. De første detaljene kom via en lekkasje fra en stemmeskuespiller, før Valve-ekspert Tyler McVicker la ut en bråte med informasjon fra graving i filene til andre Valve-spill.

Skuespilleren Natasha Chandel kunne nylig avsløre at hun jobbet med Valve på et prosjekt kalt White Sands. Den ganske uskyldige avsløringen, som raskt ble fjernet fra hennes nettside, satte i gang en voldsom runde med graving blant en rekke nysgjerrige sjeler. Disse pekte blant annet til at White Sands er et sted i New Mexico, der det første Half-Life-spillet fant sted.

Kort tid etter delte McVicker detaljer om et prosjekt han har kommet over med kodenavn HLX. Ifølge YouTube-profilen har Valve jobbet med HLX de siste fire årene, og etter mye graving tror han det er snakk om et helt nytt Half-Life-spill som ikke er VR-basert.

– HLX virker å være et fullverdig, ikke-VR-basert Half-Life-spill, noe som virker å være for godt til å være sant og noe jeg ønsket å være veldig trygg på før jeg gikk ut med noe av denne informasjonen.

Valve har ikke kommentert situasjonen, og det er selvfølgelig umulig å si noe helt sikkert før utvikleren faktisk tar bladet fra munnen. McVicker virker imidlertid å ha troa.

– Tror jeg at dette er Half-Life 3? Jeg må være veldig forsiktig når jeg svarer på det spørsmålet, men ja. Jeg tror dette er et ikke-VR Half-Life-spill hvor du spiller en figur som har på seg HEV-drakt som er under utvikling hos Valve Software og som har vært under utvikling siden Half-Life Alyx.

Tiden vil vise.

Siste fra forsiden