En av utviklerne som mistet jobben sin da Telltale permitterte rundt 250 ansatte på fredag, har saksøkt studioet. Vernie Roberts hevder (via Polygon) at måten permitteringene ble utført – spesielt knyttet til mangelen på forvarsel – bryter med den amerikanske arbeidsmiljøloven, og nå vil han ha saken hørt i retten.
I USA må selskaper med minst 100 ansatte gi 60 dagers varsel før de legges ned eller sier opp mer enn 50 ansatte i løpet av en periode på 30 dager. Dersom dette ikke forekommer kan selskapet tvinges til å betale lønn til samtlige ansatte for dagene som gjenstår av varslingsperioden.
I Telltales tilfelle er det snakk om samtlige 60 dager, da utviklerne ikke fikk noen forvarsel og måtte gå på dagen. Dersom søksmålet får gjennomslag må Telltale også dekke ansattes helseforsikring for perioden, samt eventuelle helsekostnader som inntreffer i perioden hvor de ansatte ikke har forsikring.
Unntak for uforutsette hendelser
Mens det kanskje ser dårlig ut for Telltale, er det slettes ikke sikkert at en dommer gir medhold til Roberts. Loven gir nemlig unntak fra varslingsperioden dersom nedleggelse eller oppsigelser skjer på grunn av uforutsette hendelser.
Ifølge Variety hadde Telltale de siste ukene prøvd å sikre seg finansiell støtte. Forsøket skal imidlertid ha gått i vasken i siste liten, som igjen tvang studioet til å trekke inn årene.
En advokat som nettstedet GameDaily har vært i kontakt med forteller riktignok at Californias egen arbeidsmiljølov er litt strengere mot arbeidsgivere. Den inkluderer blant annet ikke klausulen rundt uforutsette hendelser, som kan telle mot Telltale.
Med både lover og klausuler er det lett å gå i surr, og utfallet av søksmålet er det i hvert fall umulig å forutsi. Vi får bare vente å se hva retten i San Francisco kommer frem til, men når kjenningen skal være klar er heller ikke sikkert.
I mellomtiden prøver Telltale å gjøre ferdig The Walking Dead.
Utvikleren jobber med å få inn hjelp utenfra »