Dustborn - Red Thread Games

Svarer på Dustborn-kritikken: – Nulltoleranse for trakassering og trusler

Red Thread Games

TLDR

  • Dustborn, det nyeste spillet fra norske Red Thread Games, har støtt på massiv kritikk fra spillfans som mener det er for venstreradikalt.
  • Utvikleren har nå fått nok av hat og drittslenging, og tar avstand fra både trakassering og trusler som teamet har mottatt.
  • Studioet erkjenner at det forventet debatt rundt spillets budskap, men mener enkelte tilbakemeldinger har gått over streken.
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

Dustborn – det nyeste spillet fra norske Red Thread Games – har havnet midt oppi den såkalte «kulturkrigen». Allerede lenge før forrige ukes lansering hadde diverse spillfans bestemt at prosjektet var for venstreradikalt og at både spillet og utvikleren fortjente massiv kritikk.

Nå har Red Thread fått nok av det teamet omtaler som hat og drittslenging.

I en uttalelse på X (tidligere Twitter) erkjenner studioet at det var forberedt på at Dustborn ville skape debatt. Tilbakemeldingene fra enkelte har imidlertid gått langt over streken.

– Vi forventet at Dustborn ville dra i gang samtaler og debatt, og vi så frem til å snakke med våre spillere på en positiv og konstruktiv måte. Dessverre har de samtalene druknet i en flodbølge med hat og drittslenging, skriver Red Thread og fortsetter:

– Vi er alltid åpne for gjennomtenkt tilbakemelding og respektfull kritikk. Vi setter pris på diskusjon og debatt. Men vi har nulltoleranse for enhver form for hatefulle ytringer, trakassering og trusler. De som driver på med den typen oppførsel vil bli fjernet fra vårt spillersamfunn.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Quantic Dream, utgiveren bak Dustborn, har også gitt sin støtte til Red Thread-teamet med en egen uttalelse på X.

Vår egen Andreas Gjøsæther Jensen var bare sånn passe fornøyd med Dustborn. I sin anmeldelse roste han utviklerens gode ideer, men mente opplevelsen ble for ujevn.

– Med Dustborn byr Red Thread Games på et tematisk gjennomtenkt og visuelt innbydende eventyr med spennende figurgalleri og setting. Ujevn dialog og litt trivielle aktiviteter trekker ned en ellers flott opplevelse, men Dustborns styrke ligger likevel i de stille øyeblikkene rundt leirbålet og de mellommenneskelige historiene som utspiller seg der.

Siste fra forsiden