Sunderfolk - Dreamhaven

Sunderfolk er det neste spillet fra tidligere Blizzard-sjef

Dreamhaven – spillselskapet til Blizzard-grunnlegger Mike Morhaime – dro denne uka sløret av sitt neste spill. Det skal hete Sunderfolk, og er et taktisk rollespill for opptil fire spillere.

Det er Secret Door – ett av to studioer under Dreamhaven-paraplyen – som tar seg av utviklingen. I den første traileren for spillet forteller teamet at det har hentet inspirasjon fra klassiske brettspill, der spillere hele tiden må jobbe sammen for å nå et felles mål.

Spillere velger mellom seks ulike klasser, hver med sine egenskaper som passer til ulike spillestiler. Deretter sendes man ut på oppdrag, der turbaserte kamper står i fokus. Tilbake på basen skal man hjelpe til å bygge opp en landsby, med oppgraderinger til butikker og nytt utstyr å raske med seg.

Spillet foregår på TV-en, med telefonen som kontroller.
Dreamhaven

Mens opplevelsen utspiller seg på PC- eller TV-skjermen, bruker man telefonen som kontroller. Sunderfolk er designet for å spilles sammen i stua, men Secret Door forteller at man fint også kan sitte hver for seg.

Sunderfolk skal etter planen lanseres en gang til neste år, for PC, PlayStation 5, Xbox Series X/S og Nintendo Switch. Før den tid skal det ut i en lukket betatest, og interesserte spillere kan registrere seg for å få tilgang via spillets nettsider.

Secret Door ledes av Chris Sigaty, Alan Dabiri og Eric Dodds. De tre Blizzard-veteranene har erfaring fra spill som Warcraft III, Hearthstone og StarCraft II.

LES OGSÅ: Blizzard har visst et nytt skytespill i ovnen »

Siste fra forsiden