Concord

Stor usikkerhet rundt fremtiden til Concord og utvikler Firewalk

PlayStation Publishing

Da Sony trakk tilbake Concord for noen uker siden, antok mange at spillet ville vende tilbake med en gratisvariant senere. Ifølge ansatte hos utvikler Firewalk er det imidlertid slettes ikke så sikkert at hverken spillet eller studioet har noen fremtid.

Kilder som har snakket med Kotaku melder om stor usikkerhet hos Firewalk. Spillsjef Ryan Ellis – tidligere sjef for Destiny 2 – skal ha trukket seg fra topprollen og gått over i en støtterolle hos studioet. Samtidig går resten av teamet og venter på hva Sony velger å gjøre videre.

Stemningen blant de minst 150 ansatte hos Firewalk er pessimistisk med tanke på fremtiden til Concord. Spillet slet med å skille seg ut i en allerede stappfull sjanger, og selv om det skulle bli gratis eller deles ut via PlayStation Plus er det ikke sikkert at spillerne vil hive seg på.

Noen hos Firewalk skal ha blitt bedt om å utforske andre spillideer. Andre tror studioet kan bli satt til å hjelpe på andre Sony-spill eller at det går mot omfattende nedbemanninger eller nedleggelse.

Firewalk – som Sony kjøpte opp i 2023 – er angivelig et av de dyreste studioene i PlayStation-stallen, basert på kroner per ansatt. I påvente av forventede kutt har noen allerede forlatt utvikleren, mens andre venter i håp om å få med seg en sluttpakke.

Sony har ikke uttalt seg om Concord siden spillet forsvant.

LES OGSÅ: Bungie sier opp over 200 ansatte »

Siste fra forsiden