Brukeranmeldelser av spill kan være nyttig, men gir også sinte spillere med egne motiver mulighet til å pepre spill med urimelige, dårlige anmeldelser for å dytte karakteren ned – kjent som «review bombing» på engelsk. Nå har Steam satt igang et mottiltak mot fenomenet, melder Eurogamer.
Tiltaket beskrives av Steam-designer Alden Kroll på tjenestens blogg og går ut på at spillere heretter kan se en graf over hvordan anmeldelsene til hvert enkelt spill har utviklet seg over tid.
Grafen vil vise hvordan størrelsesforholdet mellom dårlige og gode anmeldelser har endret seg gjennom hele spillets livstid, og ved å trykke på et punkt på denne grafen kan brukeren lese et utvalg anmeldelser fra den aktuelle tidsperioden.
Gjør det lettere å se avvikene
Tanken bak dette tiltaket er å gjøre det enklere for brukere å identifisere plutselige og store avvik fra normalen, slik som uvanlige store mengder negative anmeldelser i løpet av en kort tidsperiode.
Steam vurderte en rekke andre tiltak for å motvirke fenomenet. Blant annet kikket tjenesten på muligheten for å rett og slett fjerne selve brukerkarakteren slik at man faktisk tvinges til å lese selve anmeldelsene, og en annen idé var å midlertidig stanse innsendelsen av nye brukeranmeldelser i en gitt periode.
Ingen av disse løsningene ble ansett som ideelle, og derfor landet Steam på en løsning som de mener ikke legger begrensninger på hvordan brukeranmeldelsene fungerer, men som samtidig bidrar til et mer balansert bilde.
Steam skriver at problemet med bombing-fenomenet er at det ofte er motivert av faktorer utenfor spillet selv, slik som for eksempel misnøye med noe utvikleren har sagt på nettet, som ikke er relevant når det gjelder kvaliteten til selve spillet. Ifølge tjenesten gjør dette det vanskeligere for brukeranmeldelsene å gjenspeile sannsynligheten for at du ville vært fornøyd med spillet om du kjøpte det – som jo er hensikten med anmeldelsene.
Nå har det skjedd en ny rekord på Steam: Playerunknown's Battlegrounds hadde flere spillere samtidig enn noe annet spill på plattformen »