Mandag annonserte Telialigaen på sine hjemmesider at sluttspillet i både Rocket League, Counter-Strike og League of Legends skal spilles uten publikum. Arrangementet skulle egentlig avholdes 9. og 10. mai på Skur i Oslo, men dette er nå avlyst. Dette grunnet spredningen av COVID-19, og er et av mange arrangement som de siste ukene har kansellert eller spilt for lukkede dører.
LES OGSÅ: ESL Rio Major utsettes til november - Valve dobler premiepotten
Den foreløpige planen for sluttspillet er at det vil spilles på nett, altså at spillerne sitter hjemme hos seg selv slik som i det ordinære seriespillet. I pressemeldingen sier Telialigaen at det er en mulighet for at dette endres hvis situasjonen bedrer seg i løpet av april.
Erik «Truth» Hansen Dyrnes i Apeks uttalte seg om dette etter siste serierunde da de slo Bifrost og sikret førsteplassen i Counter-Strike-avdelingen.
– Det at sluttspillet ikke blir på LAN er kjedelig siden jeg føler at stemningen fra finalene går litt bort og jeg tror de mindre lagene kommer til å dra en fordel av å ikke spille på en scene.
Telialigaens Counter-Strike-kommentator Leon Andor Karlsen synes det er veldig trist, men forståelig.
– Det er jo selvfølgelig kjipt å miste publikum, men det er veldig forståelig i disse dager. Om det lar seg gjøre med et offline sluttspill håper jeg på det, men forstår også om det ender opp med å bli online. Sluttspillet har vært en kul turnering de siste årene og det skal vi som jobber med det få til denne gangen også. Håper så mange som mulig vil se på sendingen uansett og at alle har forståelse for hvorfor ting blir gjort på denne måten.
LES OGSÅ: – I mine øyne burde seriespillet være barneskirenn
Kommentator-kollega for League of Legends, Kristian Heggland er enig.
– For vår del (League of Legends, red. anm.) har semifinalene alltid blitt spilt på nett, men å ikke kunne ha finalen på LAN med publikum i salen, så du virkelig kan suge til deg stemningen blir trist uansett. Det er jo selvfølgelig forståelig i disse tidene. Helse og sikkerhet må gå først, men det er fortsatt vemodig at det blir sånn, forteller Heggland.