God of War Ragnarök

Slettet populær God of War Ragnarök-mod som omgikk PSN-krav

PlayStation PC

God of War Ragnaröks nylige PC-lansering mottok flere negative brukeranmeldelser på grunn av kravet om PlayStation Network-konto. Alt oppstyret inspirerte én spiller til å lage en modifikasjon som omgår kravet, men etter tusenvis av nedlastinger forsvant den brått.

«NoPSSDK», som modifikasjonen het, lurte God of War Ragnarök til å tro at spillere ikke var koblet til Internett. I tillegg skrudde den av PlayStation-brukergrensesnittet som Sony har innført for alle sine PC-lanseringer.

LES OGSÅ: Sony droppet PSN-krav for Helldivers 2 etter massiv kritikk »

På noen dager ble modifikasjonen lastet ned over 2000 ganger. All oppmerksomheten – som blant annet inkluderte omtale hos flere spillnettsider – skal imidlertid ha skremt «iArtoriasUA».

«NoPSSDK» forsvant fra Nexus Mods.
Skjermdump: Nexus Mods

Skaperen av «NoPSSDK» fortalte til Nexus Mods – nettstedet der modifikasjonen kunne lastes ned – at beslutningen om å fjerne den ble tatt for å ikke havne i trøbbel med Sony.

– Vi har snakket med modifikasjonsskaperen om dette og kan bekrefte at modifikasjonen ble fjernet som en personlig beslutning etter at den fikk mye oppmerksomhet, inkludert omtale fra større nettsider, for å unngå potensielle tiltak fra Sony i fremtiden.

Altså skal det ikke ha vært Nexus Mods-teamet som strupet modifikasjonen, slik flere først antok. Hvorvidt lignende modifikasjoner vil sprette frem gjenstår å se. Sony har ikke kommentert situasjonen.

Vi lot oss imponere av God of War Ragnarök på PC.
– Et av tidenes beste actionspill er blitt enda bedre »

Siste fra forsiden