Skuespillerstreik i spillbransjen

Skuespillerne i spillbransjen streiker

SAG-AFTRA

SAG-AFTRA har tatt ut alle sine medlemmer som jobber i spillbransjen i streik. Det bekreftet fagforeningen, som representerer amerikanske skuespillere, underholdere og TV-folk, via et skriv på sine nettsider torsdag.

Bakgrunnen for streiken er uenigheter rundt bruk av kunstig intelligens. SAG-AFTRA krever bedre beskyttelse for sine medlemmer når det kommer til uautorisert gjengivelse av deres stemme eller likhet.

Forhandlinger mellom foreningen og spillselskapene har pågått i halvannet år. I løpet av den tiden skal partene ha nådd enighet på flere punkter, men som SAG-AFTRA skriver er vilkårene rundt kunstig intelligens fortsatt ikke gode nok.

– Vi kommer ikke til å si ja til en kontrakt som tillater selskaper å misbruke kunstig intelligens på en måte om går utover våre medlemmer. Nok er nok. Når disse selskapene blir mer seriøse om å tilby en avtale som våre medlemmer kan leve og jobbe med, vil vi være her for å fortsette forhandlingene, sa SAG-AFTRA-sjef Fran Drescher.

Blant selskapene SAG-AFTRA har vært i forhandlinger med er Activision Productions, Blindlight LLC, Disney Character Voices, Electronic Arts Productions, Formosa Interactive, Insomniac Games og Take 2 Productions. Frem til streiken er over vil disse ikke kunne benytte seg av skuespillere som er medlem av SAG-AFTRA for sine prosjekter.

En talsperson for spillselskapene forteller til VGC at streiken er «skuffende».

– Vi er skuffet over at foreningen har valgt å forlate forhandlingsbordet når vi er så nærme en avtale og vi er villige til å fortsette forhandlingene. Vi hadde allerede blitt enige på 24 av 25 punkter, inkludert historiske lønnsøkninger og ytterligere sikkerhetsløfter.

– Vårt tilbud er et direkte svar til SAG-AFTRAs bekymringer og inkluderer betydelig KI-beskyttelser som inkluderer krav om godkjenning og kompensasjon.

Siste fra forsiden