Rocksteady - nedbemanninger

Rocksteady kutter stillinger etter skuffende Suicide Squad-lansering

Warner Bros. Games

Batman: Arkham-studioet Rocksteady sa opp flere ansatte de siste ukene. Nedbemanningen kommer visstnok som følge av skuffende resultater knyttet til Suicide Squad: Kill the Justice League.

Ansatte med kjennskap til saken forteller til Eurogamer at kuttene har gått hardest utover QA-avdelingen – altså de som kvalitetssikrer spillene. Teamet skal ha gått fra 33 ansatte ned til 15.

Andre avdelinger skal også være rammet, men hva slags omfang det er snakk om er foreløpig uklart. Hverken Rocksteady eller Warner Bros. har uttalt seg om saken.

Suicide Squad: Kill the Justice League leverte langt under hva Warner hadde forventet på forhånd. Lanseringen tidligere i år ble plaget av enorme problemer, og salgstallene har heller ikke holdt mål.

– I år har Suicide Squad – en av våre viktigste spillanseringer i 2024 – bommet på våre forventninger siden lanseringen tidligere i kvartalet, som kommer til å bli en vanskelig sammenligning fra år til år for vår spillavdeling, sa utgiveren i februar.

Ifølge vår anmelder er ikke spillet fullstendig blottet for positive sider. Han klarte imidlertid ikke å ignorere svakhetene knyttet til en spillopplevelse som ligger langt bak Rocksteadys storstilte Batman Arkham-serie.

– Er det noe Suicide Squad mangler, er det nok denne følelsen av genuin sjarm, samt en intensjon om å tilby et spill som folk er ment å elske, fremfor et produkt man skal bli avhengig av, skrev Andreas Bjørnbekk.

LES OGSÅ: Visions of Mana-studioet legges ned bare dager etter lanseringen »

Siste fra forsiden