Roblox - sikkerhet

– Roblox prioriterer vekst fremfor å beskytte barna som spiller

Roblox

Spillplattformen Roblox vokser seg stadig større, med flere titalls millioner aktive brukere. Selskapet har satt seg mål om å klatre enda høyere, men enkelte ansatte mener det går på bekostning av tryggheten for spesielt de yngste spillerne.

Som Bloomberg skriver rapporterte Roblox selv inn over 13 000 tilfeller av mistanke om overgrep mot barn i løpet av 2023. Det er opp fra 3000 året før og følger økt fokus på å bli kvitt voksne som oppfører seg upassende. Likevel forteller medlemmer av modereringsteamet at de ikke klarer å få med seg alt.

Bloomberg trekker blant annet frem saken om en bruker kalt «DoctorRofatnik». Skaperen av det populære Roblox-spillet Sonic Eclipse skal ha oppført seg upassende mot en rekke mindreårige over lang tid. Tross flere rapporter mot brukeren var det først da han overbeviste en 15-åring til å rømme hjemmefra for å være sammen med ham at FBI grep inn og fikk arrestert ham.

Siden 2018 har politiet i USA arrestert minst 24 mennesker som er beskyldt for å bortføre eller mishandle ofre de har funnet gjennom Roblox.

Selskapet ansetter et team på 3000 mennesker til å moderere innholdet på plattformen. Med rundt 50 000 meldinger i sekundet blir mesteparten av jobben imidlertid gjort av kunstig intelligens, og flere ansatte påpeker at teknologien rett og slett ikke er god nok til å fange opp alt.

Anmodninger om å få inn flere mennesker skal ha blitt avvist eller ignorert, forteller tidligere ansatte hos selskapet.

Kort tid etter Bloomberg-artikkelen ble publisert, rykket Roblox ut med sin egen uttalelse. Matt Kaufman – som er sjef for sikkerhet – hevder at plattformen er en av de tryggeste nettbaserte omgivelsene for brukere i alle aldere.

Kaufman påpeker at flere titalls millioner av brukere har hyggelige opplevelser på Roblox hver eneste dag og at teamet stadig jobber med å styrke kampen mot overgripere. En talsperson for selskapet forteller til Eurogamer at artikkelen til Bloomberg er svært misvisende.

LES OGSÅ: Roblox-sjefen avviser anklager om at spillet utnytter barnearbeid »

Siste fra forsiden