Anmeldelse

Ringenes Herre: Kampen om Midgard

De som trodde eventyrene til Ringens Brorskap var over, kunne ikke tatt mer feil. Folkene bak Command & Conquer: Generals har laget et sanntidsstrategispill med utgangspunkt i det sagnomsuste Midgard.

Side 1
Side 2
Side 3

God eller ond?
Et annet fint aspekt er at du selv kan velge å være i det onde ellers godes tjeneste, dermed dobler spillet automatisk sin levetid. Er du en av dem som irriterer deg over at ringen til slutt havner i dommedagsberget? Vel, her har du muligheten til å forhindre nettopp dette ved å ta på deg kappen til mørkets fyrster. Du vil utvilsomt merke et voksende skjevt smil om munnen, når horder av Uruk-Hai på din kommando slakter uskyldige bønder fra Rohan.

Bortsett fra å være et kunstverk, er oversiktkartet stedet for strategisk tenkning og veivalg. Dessverre er ikke dine bevegelsesmuligheter så frie som du kanskje skulle ønske. Igjen skal filmens historie følges noenlunde korrekt. Når dine hærmenn skal avansere foreligger det bonuser på de ulike oppdelte områdene. Valgene du tar påvirker dermed statusen på deg og dine trofaste soldater.

Uansett hvilken side du velger og hvilke oppdrag du spiller, så er det èn ting som står i høysetet. Nemlig å drepe fiender, jo flere jo bedre. Slagene i spillet er gode, opp til et visst punkt. Man kan dessverre risikere å få for mange folk i forhold til omgivelsene, og da kan styrkene klumpe seg sammen. Dette igjen fører til inaktivitet, og man må omgruppere. Utvikleren har forsøkt å hindre dette ved å sette et tak på antall enheter som kan bygges, dette taket gir seg utslag i såkalte kommandopoeng. Disse tilegnes ganske enkelt ved å vinne slag, dermed blir styrkene dine større og større utover i spillet.

Målene med slagene er som sagt sentrert rundt dreping og destruering. Men igjen ligger det bonuser på lur. Husk derfor å sjekk målene med jevne mellomrom. Gjør det som gjøres kan på hvert enkelt kart, det sikrer bra fremgang for dine styrker og helter.

Etter endt oppdrag får du servert statistikken, med den nevnte menydesignen som en flott ramme. Her ser du hvordan dine styrker har gjort det, og om de har steget i nivå. Statistikken er bred og detaljert, og tar for seg alt som er verdt å vite fra slagene.

Helter
De kjente og kjære heltene fra filmen er selvsagt godt representer som en del av spillet. Så lenge du har ressurser til det, kan du når som helst tilkalle en helt som er lojal til din fraksjon. Denne påviker soldatene rundt seg, og har flere triks på lager som er effektive mot fienden. Heltene går i likhet med dine styrker opp i nivå, og blir dermed bedre og bedre jo lengre ut i slag du kommer. Hvis du er så uheldig at en av disse faller, er det bare å tilkalle helten på ny via et av dine hovedbygg. Kanskje litt rart, for er man død så er man jo vitterlig død.

Du har også tilgang til "superkrefter" via den nevnte palantiren, også disse muliggjøres ved hjelp av poengsanking i slag. Avhengig av hvilken side du har valgt har du muligheten til å tilkalle ulike former for hjelp og oppgraderinger. Dessverre har enheter du tilkaller begrenset levetid, så timing er veldig viktig. Uansett er det ingenting som slår en Balrog som plutselig bryter ut av bakken midt i fiendens område. Herlig!

Du kan også skaffe bygg som sørger for slike forsterkninger, blant disse en entmoot, som sørger for fri flyt av vandrende trær. Til og med gode gamle Treskjegg står til din disposisjon om ønskelig.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden