Anmeldelse

Project Gotham Racing 2

Et uhøytidelig søk på stikkordene "car game" og "racing game" gir 7 000 000 treff på google. Det finnes altså en del bilspill, for å si det sånn. Du har rallyspill, F1-spill, taxispill, lastebilspill, biltyvspill, busspill, miniatyrbilspill, gokartspill, politibilspill, mercedesbilspill. Lista på titler er like lang som en gjennomsnittskø på Mosseveien.

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4

Med en slik uendelig variasjon i utgivelser er det forunderlig at de aller fleste bilspill ikke tilfører nye tanker til sjangeren bortsett fra stadig nye modeller og baner. Det er sjelden vi ser banebrytende tenking når det gjelder spillbarhet, og måter å dra virtuell bilkjøring videre på. Bizarre Creations er de første utviklerne på år som gjør større endringer ved det tradisjonelle racingspillet. Project Gotham Racing 2 er egentlig resultatet av en treårig prosess som startet med Metropolis Street Racer på Dreamcast i 2000. I 2001 overrasket de publikum med Project Gotham Racing på den da ferske Xboxen. Spillet var utviklet i løpet av ti korte måneder, men overrumplet de fleste med heftig grafikk og en velfungerende spillmotor. Det er derfor spennende å se hva gutta har brukt de to årene frem til oppfølgeren på.

Tradisjonell/spesiell
I bunn og grunn er Project Gotham Racing 2 et innholdsfylt, detaljert bilspill hvor fokuset ligger på actionfylt gnistrende arkadeaction. Selv om kjørefølelsen er stor, er ikke spillet noen overdreven simulator hvor du må mekke og justere eller plundre med avanserte kontroller for å få fart på kjerra. PGR2 handler om svidd gummi og et sinnssvakt antall km/t gjennom livsfarlige hårnålsvinger helt fra starten av. Du trenger ikke engang sertifikat.

Som sagt oppfører PGR2 seg som en solid og tradisjonell tittel med 102 ulike biltyper å velge fra og et utvalg varierte byer å rase gjennom. Helt fra den bilpornografiske introfilmen med deilige ferrari-røde kurver i opphissende nærbilde, er det klart at det er investert mye krefter i å blankpolere presentasjonen: Menyene har en utfordring med å presentere alle de ulike race-mulighetene, og det gjøres på en oversiktelig og pen måte. Det første du bør gjøre er å lage en profil, med tilhørende brautende bilskilt (det vil si at du kan skrive en melding på skiltet slik de gjør i bilenes mekka, USA). Etter å ha konstruert en bruker du er fornøyd med triller du videre i menysystemet hvor du kan velge mellom å hoppe rett i førersetet for litt instant action, eller ta den anbefalte omveien om the Kudos World Series som utgjør hoveddelen.

Side 1
Side 2
Side 3
Side 4

Siste fra forsiden