Pokémon Unite

Pokémon Unite fjernes i Belgia og Nederland

Landene har de siste årene slått hardt ned på spill med lootbokser.

The Pokémon Company

TLDR

  • Gratisspillet Pokémon Unite slutter å operere i Belgia og Nederland fra 30. november neste år, og vil ikke være tilgjengelig for nedlastning på noen plattformer.
  • Den eksakte årsaken til denne beslutningen er ikke spesifisert, men det antas at det har sammenheng med restriksjoner rundt bruk av lootbokser.
  • Forbrukerrådet har tidligere bedt om strengere regler for lootbokser i Norge, men praksisen er fortsatt tillatt.
Oppsummeringen er laget av en AI-tjeneste fra OpenAi. Innholdet er kvalitetssikret av Gamer.nos journalister.

Gratisspillet Pokémon Unite pakker sakene sine og forlater Belgia og Nederland. Det melder utgiver The Pokémon Company i en uttalelse på sine nettsider.

Fra 30. november neste år legges driften av Pokémon Unite helt ned i de to landene og spillet vil ikke lenger være tilgjengelig for nedlasting på hverken iOS, Android eller Nintendo Switch.

Vi testet Pokémon Unite i 2021 – les vårt førsteinntrykk »

Allerede 31. oktober i år forsvinner muligheten til å kjøpe gjenstander i spillet, abonnement eller spillvalutaen Aeos Gems.

– VI ønsker å takke alle våre spillere i Belgia og Nederland for deres støtte, og vi beklager bryderiet.

Akkurat hvorfor spillet legges ned kommer ikke frem i uttalelsen. Det spekuleres imidlertid på at beslutningen er knyttet til begrensningene rundt spill med lootbokser – et mekanikk Pokémon Unite benytter seg av via spillets såkalte Prize Machine.

Belgia la ned forbud mot lootbokser tilbake i 2018, mens Nederland på sin side har svært strenge restriksjoner knyttet til utvalgte varianter. Begrensningene har tidligere satt en stopper for andre spill, inkludert Diablo Immortal.

Her i Norge forblir lootbokser lov, til tross for sterke anmodninger fra Forbrukerrådet om at praksisen bør bort. Forbrukerrådet ønsker også å bli kvitt virtuell valuta man må kjøpe for ekte penger i spill, slik som Aeos Gems i Pokémon Unite.

LES OGSÅ: Filmselskap saksøker Sony for bruk av navnet Stellar Blade »

Siste fra forsiden