PlayStation 6 - AMD

– PlayStation 6 bruker kretskort fra AMD, blant annet for å støtte bakoverkompatibilitet

Sony Interactive Entertainment

Med den nylige avdukingen av PlayStation 5 Pro kan vi nok gå ut ifra at Sonys neste konsoll enda er flere år unna. Det har riktignok ikke hindret avsløringen av de aller første detaljene om det som trolig skal hete PlayStation 6.

Reuters melder nemlig at Sony har inngått en avtale med AMD om å levere kretskort for den neste konsollen. Angivelig kom det etter en heftig budrunde tilbake i 2022, der Intel til slutt måtte gi tapt.

Ifølge Reuters var et ønske om bakoverkompatibilitet blant grunnene til at Sony valgte AMD. PlayStation 5 bruker nettopp AMD-kort, og med lik maskinvare i bunn er det lettere å sørge for at den nye konsollen kan kjøre eldre spill.

Angivelig skal Intel og Sony også ha vært uenige om hvor mye førstnevnte skulle få betalt per kort. En talsperson for Intel fortalte til Reuters at selskapet ikke kjenner seg igjen i den beskrivelsen av saken, men at det ikke ønsker å kommentere potensielle samtaler med kunder.

Hverken Sony eller AMD har kommentert saken. Trolig blir det nok også lenge før vi får vite noe offisielt om en PlayStation 6. Xbox-maker Microsoft forventer at den neste konsollgenerasjonen vil sparkes i gang i 2028. I så fall har vi minst fire år igjen til de nye maskinene lander på butikkhyllene.

LES OGSÅ: Intel sa nylig opp 15 000 ansatte »

Siste fra forsiden