Nobuo Uematsu

Nobuo Uematsu trapper ned arbeidet med spillmusikk

Komponistlegenden holder ny norgeskonsert neste måned.

Square Enix

Oppdatering 10:56: Uematsu selv har rykket ut for å melde at han likevel ikke er helt ferdig med spillmusikken.

I en melding på Twitter påpeker han at han trapper ned fordi han har lyst til å bruke mer tid på å lage annen musikk. Det gjør det vanskelig å komponere fullstendige lydspor, for eksempel, men han er fortsatt åpen for å lage en kjenningsmelodi her her og der.

Opprinnelig sak følger.

Komponisten Nobuo Uematsu har offisielt komponert sitt siste musikkstykke for et spill. Det bekreftet han selv i en promovideo for Fantasian Neo Dimension – en ny utgave av rollespillet Fantasian fra 2021.

– Fantasian lanseres 5. desember. Dette er mitt siste prosjekt som komponist av spillmusikk. Jeg håper dere plukker det opp og kjøper det. Takk for støtten, sa Uematsu kort.

Den anerkjente komponisten har gjennom sin karriere levert musikk til en rekke Final Fantasy-spill, Chrono Trigger, Super Smash Bros. Brawl og mye annet. De siste årene har det imidlertid gått nedover med helsa, og Uematsu har hintet om at han nærmet seg slutten på karrieren innen spill.

Ny konsert i Sandefjord

Han skal imidlertid ikke slutte med musikk, og fortsetter med bandet sitt Con Tiki. Gjengen holdt konsert på Retromessa i Sandefjord i 2023, og i år er de sannelig tilbake igjen.

I et samarbeid mellom Retromessa og Sandefjord kommune, inviterer Con Tiki – med Uematsu i spissen – til ny konsert i Hjertnes Kulturhus den 5. november. En pressemelding for opplegget lover flere «kanskje uventede og etterlengtede komposisjoner».

Billetter er fortsatt tilgjengelige på kulturhusets nettsider.

Siste fra forsiden