Microsoft - nedbemanning

Microsoft sier opp ytterligere 650 fra spillavdelingen

Microsoft Gaming-sjef Phil Spencer forteller at 650 ansatte må gå for å garantere suksess på lang sikt.
Xbox

Nedbemanningene fortsetter hos Microsoft. Xbox-makeren sa denne uka opp ytterligere 650 folk fra sin spillavdeling – det knappe åtte måneder etter at 1900 ansatte måtte gå i januar.

I en e-post til ansatte, som IGN har fått tak i, forklarer toppsjef Phil Spencer at det handler om å garantere «suksess på lang sikt». Stillingene som rammes er i hovedsak knyttet til drift av selskapet, samt ulike støttefunksjoner.

Microsoft har dermed sagt opp minst 2550 ansatte siden selskapet kjøpte opp Activision Blizzard for rundt 700 milliarder kroner i fjor.

Under nedbemanningsrunden tidligere i år valgte selskapet samtidig å legge ned fire utviklerstudioer og kansellere et planlagt overlevelsesspill hos Blizzard. Denne gangen fortsetter alle prosjekter som før, påpeker Spencer. Sånn med unntak av menneskene som forsvinner, selvfølgelig.

– Ingen spill, maskinvare eller opplevelser blir kansellert og ingen studioer legges ned som del av disse justeringene i dag, heter det i e-posten.

Kuttene føyer seg til en stadig voksende liste over tapte spilljobber i 2024. Hittil i år er det anslått at minst 12 700 har mistet jobben i spillbransjen, en kraftig økning fra det som ble omtalt som et kriseår for bransjen i 2023.

LES OGSÅ: Det nedlagte Xbox-studioet Tango Gameworks fant nye eiere »

Siste fra forsiden