Assassin's Creed Shadows

Mener fire år er «riktig balanse» for å utvikle et nytt Assassin's Creed-spill

Ubisoft

En gang i tiden pleide Ubisoft å gi ut Assassin's Creed-spill hvert år. Så tok serien en pause, og basert på kommentarer fra sjefsprodusenten på Assassin's Creed Shadows kan det se ut som utvikleren vil fortsette med lengre avbrekk mellom snikmorderinnslagene.

I et intervju med Gamesindustry.biz kommenterte Karl Onnée at fire år ser ut til å være akkurat passe med tid for å lage et nytt spill til serien. Det er nettopp så lang tid Ubisoft har brukt på Shadows, som etter planen skal lanseres senere i år.

– Jo, du kan sette flere folk på prosjektet og få det unna på kortere tid, men da får du ikke tid til å gjøre justeringer. Det tar tid å få tilbakemeldinger fra spillere og fra teamet og deretter se hva som virker og hva som ikke virker og hvordan man kan forbedre ting. Fire år, tror jeg, er den riktige balansen fra konseptfase til produksjon og for å få tilbakemeldingene man trenger for å tilpasse prosjektet.

Onnée sa videre at det er stort å kunne jobbe med spillet som kommer etter Assassin's Creed Valhalla. Det medfører imidlertid visse forventninger, som Ubisoft har jobbet hardt for å imøtekomme.

– Det er selvfølgelig store forventninger. Vi har alltid lyst til å gjøre det bedre, som er det vi prøver å gjøre med Shadows. Vi tøyer grensene for hva vi kan få til, sa sjefsprodusenten.

Et Assassin's Creed satt til Japan er noe fans har etterspurt i lang tid. Som Onnée forteller har det også vært noe Ubisoft har ønsket å levere i lang tid, men det handlet om å finne riktig tidspunkt. Det ble altså nå, med Assassin's Creed Shadows.

– Det er noe vi alltid har lyst til å gjøre, men vi ønsket å finne riktig tidspunkt. Jeg er sikker på at det var andre team som hadde lyst til å gjøre det også. Vi fikk muligheten fordi vi lagde Assassin's Creed Odyssey, så hadde erfaringen, men det føltes også som tiden var inne fordi vi har kraftig nok maskinvare, samt en ny versjon av spillmotoren, så vi virkelig kan levere vår visjon, forklarte Onnée.

Assassin's Creed Shadows lanseres 15. november, for PC, PlayStation 5 og Xbox Series X/S.

LES OGSÅ: Se 13 minutter fra Assassin's Creed Shadows »

Siste fra forsiden