Enyo
Sjanger: Strategi
System: iOS, Android
Utvikler: Arnold Rauers
Last ned Enyo: iOS, Android. Pris: Gratis.
Enda et roguelike-spill har funnet veien til denne månedens liste: Enyo. Her skal du også prøve å komme seg lengst mulig ned i grotten, men denne gangen er du på jakt etter tre ulike våpen som krigsgudinnen vil ha.
Det som skiller Enyo fra mange andre spill i samme sjanger er at figuren din ikke har noen måter å angripe fiendene sine på. Du kan flytte deg rundt på spillebrettet, men den eneste måten å få unna fiendene på er ved å bruke hjernen, samt to ulike egenskaper.
Den ene er at du kan dytte fiendene dine unna med skjoldet ditt. Dette kan for eksempel gjøre at fiendene faller ned i lavaen hvis du planlegger. I tillegg har du en gripeklo, som i tillegg til å flytte hovedpersonen kan hente inn igjen skjoldet ditt etter at du har kastet det.
Enyo byr på en rekke gode, taktiske utfordringer, og mengden med ting du kan påvirke og løsninger du kan finne er morsom å utforske.
Primordia
Sjanger: Eventyr
System: iOS
Utvikler: Wadjet Eye Games
Last ned Primordia: iOS. Pris: 55 kroner.
Hovedgrunnen til at jeg interesserte meg for Primordia er at det er utvikleren Wadjet Eye Games som står bak. De har gitt ut solide spill som blant annet Blackwell-serien, som jeg har omtalt en rekke ganger tidligere i denne s.
Det er ikke et like godt eventyrspill som nevnte Blackwell, men det er uansett solid og underholdende. Her styrer man en robot i en tilsynelatende øde verden, og man må løse en rekke gåter underveis for å drive historien videre. Disse kan til tider være vanskelige å finne ut av, men et ganske godt hintsystem gjør at man drives videre.
Den visuelle stilen er god, men fargepaletten gjør at ting kan flyte litt i hverandre til tider, noe som gjør det å finne ting å manipulere litt vanskeligere enn det hadde trengt å være.
Til tross for noen svakheter liker jeg Primordia, primært for en interessant og velskrevet historie.
Sorcery! 4
Sjanger: Eventyr
System: iOS, Android
Utvikler: inkle
Last ned Sorcery! 4: iOS, Android. Pris: 38 - 55 kroner.
Dette er en annen spillserie som har blitt nevnt flere ganger tidligere av undertegnede, og nummer fire i rekken er ikke et unntak.
Utviklerne i inkle har etter hvert blitt veldig flinke til å lage interaktive bokfortellinger, og Sorcery! 4 kan på mange måter kalles et åpen verden-type spill. Du flytter figuren din rundt på kartet, havner i kamper der man må vurdere om angrep eller forsvar er best til enhver tid, og til syvende og sist før man.
Da kan man enkelt bla tiden tilbake i boken til det punktet og valget der ting gikk skeis, og begynne derfra. Teksten er utrolig velskrevet, og det finnes et hav av ulike veier å gå i spillet, noe som oppfordrer veldig til flere gjennomspillinger.
I denne sjangeren er Sorcery! 4 blant det aller beste du kan finne per i dag.
Lumines: Puzzle and Magic
Sjanger: Action, gåteløsning
System: iOS, Android
Utvikler: mobcast
Last ned Lumines: Puzzle and Magic: iOS, Android. Pris: 26 - 33 kroner.
Lumines: Puzzle and Magic er i bunn og grunn gode, gamle Lumines. Hvis du aldri har hørt om eller spilt Lumines før så er det, kort fortalt, Tetris blandet med musikk.
Firkantede klosser faller fra toppen av skjermen. De har to farger, og du skal matche fargene mot hverandre. En linje kommer mot skjermen i tråd med musikken, og alle firkanter eller rektangler du har greid å lage med like farger forsvinner. Målet er å ikke fylle skjermen med klosser.
Det er enkelt, og det er ikke den mest originale ideen nå. Men Lumines er den originale ideen, så hvis du vil spille det første, og kanskje til og med det beste, spillet av denne typen, så er Lumines: Puzzle and Magic et solid valg.
The Banner Saga 2
Sjanger: Eventyr, strategi
System: iOS, Android
Utvikler: Stoic
Last ned Banner Saga 2: iOS, Android. Pris: 33 kroner.
The Banner Saga 2 fortsetter historien der hvor eneren slutter. Hvis du ikke har spilt forgjengeren får du en grei oppsummering av hva som har skjedd.
Spillet fortsetter i samme stil, der hver eneste avgjørelse du gjør ser ut til å ende i liv eller død-situasjoner, hver eneste kamp kjennes ut som en bratt oppoverbakke der ingen taktiske valg er enkle, og The Banner Saga 2 er et spill der du aldri helt vet når en figur du har blitt glad i plutselig dør.
Hvert eneste element i spillet kjennes veloverveid og vellaget ut, og ingenting er tilfeldig plassert. Kamparenaene er visuelt flotte, det samme er resten av spillet. Musikken flyter i bakgrunnen og forsterker de sterke inntrykkene historien skaper.
The Banner Saga 2 er rett og slett et uhyre godt rollespill, og et must for alle fans av sjangeren.
Trenger du flere spillanbefalinger til mobil eller nettbrett?
Sjekk hvilke ti spill vi trakk frem i august»