Epic Skater
Sjanger: Sport
System: iOS, Android
Utvikler: Kongregate
Last ned Epic Skater: iOS, Android. Pris: Gratis.
I ettermælet til de uhyre populære endeløse løpespillene har det dukket opp en skatevariant av disse. I tillegg til å holde på i det uendelige, skal du i tillegg til alt annet ta triks for å samle mest mulig poeng mens du ruller på treplata.
Epic Skater er et av de bedre spillene i denne sjangeren. Du starter i det små, og lærer deg at ved å trykke, holde og så slippe en finger gjør at den lille fyren på bretter tar en «ollie». Sveiper du i en retning før du slipper gjør du et triks. Alt dette lærer du deg etter hvert som du spiller Epic Skater, som gir en grei innføring i hvordan kontrollene fungerer i spillet.
Etterhvert kjeder du sammen de lengste triksene med «manuals», «grinds» og «grabs», som gjør at poengsummen når uante høyder.
Noe av det som imponerer mest med Epic Skater er at både jeg, en gammel erfaren spiller, og åtteåringen i huset synes spillet er like morsomt. Det er enkelt for de som vil ha det, men samtidig med nok dybde til at man hele tiden vil prøve å få til en litt bedre poengsum.
Dragon Quest IV
Sjanger: Eventyr
System: iOS, Android
Utvikler: SQUARE ENIX INC
Last ned Dragon Quest IV: iOS, Android. Pris: 91 - 105 kroner.
Jeg begynner etter hvert å bli ganske god på denne type rollespill takket være mitt kjære nettbrett. Mange av de gode, gamle klassikerne har gjenoppstått på denne plattformen, og alle de spillene jeg gikk glipp av i mine yngre dager har fått en ny sjanse.
Dragon Quest IV er ikke et unntak, og spillet fungerer utmerket med berøringsskjerm. Grafikken har blitt oppgradert, men man merker at dette er et spill som begynner å dra på årene. Det kom originalt på NES, fikk en oppusset versjon på Playstation 1, som igjen ble sluppet på nytt til Nintendo DS.
Uansett renner spillet nesten over av kvalitet. Et merkelig og variert persongalleri leverer en historie som fenger fra starten av. Du styrer flere ulike figurer underveis, og samler etter hvert opp et lag bestående av flere ulike typer.
Kampene er turbasert, og er akkurat passe vanskelig. Personlig er historie og verdenen jeg befinner meg i viktigere enn kampene, men kjedelige kamper kan virkelig sette en demper på opplevelsen. Det gjør det ikke i Dragon Quest IV.
I likhet med Dragon Quest VIII, som jeg hadde på listen for noen måneder siden, er dette en meget vellykket versjon av et meget godt spill.
80 Days
Sjanger: Eventyr
System: iOS
Utvikler: inkle
Last ned 80 Days: iOS. Pris: 35 kroner.
Det å reise verden rundt er en drøm mange av oss har, men som ikke nødvendigvis er så lett å få til. Det samme tenkte nok vår venn Phineas Fogg når han sa at han skulle greie å gjøre bragden på 80 dager.
Passerpartout er navnet ditt, og du er herr Foggs tjener. I den rollen skal du passe på helsen til sjefen, bagasje, penger, rutevalg og en hel del annet på ferden rundt kloden. Det hele blir presentert som en interaktiv bok som rett og slett er fantastisk. Dialogene, beskrivelsene og tekstene som presenteres er uhyre velskrevet, og satt sammen med en flott visuell presentasjon er 80 Days en fryd å se på.
I spillet skal du velge transportmiddel, valg av retning, balansere kostnader og helse samt prate med en hel del interessante personer på veien. Og spillet frister til gjentagelse da du helt klart ikke har sjans til å se alt på første rundreise.
80 Days er et fabelaktig spill, satt til en fascinerende verden som har mange spennende historier å fortelle.
The Walking Dead – Season Two
Sjanger: Eventyr
System: iOS, Android
Utvikler: Telltale Games
Last ned The Walking Dead: Season Two: iOS, Android. Pris: 105 kroner.
Måned etter måned har jeg skrytt denne fantastiske fortellingen opp i skyene. Det episodebaserte spillet til Telltale Games har hatt suksess verden over, og personlig synes jeg nettbrettet er en perfekt plattform for dette spillet.
Berøringsskjermen og kontrolloppsettet er som skapt for spillene, og jeg har ikke et eneste sekund savnet hverken mus eller håndkontroll. Det eneste lille minuset som kan gis er at spillene ikke alltid flyter helt perfekt på nettbrett. Innimellom er det litt hakkete, men ikke på en slik måte at det ødelegger spillopplevelsen nevneverdig.
Gjennom hele sesongen har vi fulgt Clementine og hennes historie. Som den første episoden er også hele denne sesonger meget velskrevet, med godt stemmeskuespill og en veldig engasjerende og gripende historie. Persongalleriet vi presenteres for er variert og interessant, og alle samtalene man har gjennom spillet er spennende.
Den aller siste episoden, som nylig har blitt sluppet, er kanskje sesongens svakeste, men til tross for dette har jeg kost meg, og min iver etter neste sesong har på ingen måter blitt dempet etter å ha sett hele historien.
The Wolf Among Us
Sjanger: Eventyr
System: iOS
Utvikler: Telltale Games
Last ned The Wolf Among Us: iOS. Pris: 105 kroner.
Jeg velger også å ta med dette spillet i sin helhet denne måneden, i og med at sesong 1 nå er avsluttet. Den siste episoden kom i juli, men jeg har ikke rukket å spille den før nå, derfor er den med denne måneden.
Også dette spillet har jeg skrytt av gjentatte måneder, og episodene har alle holdt en meget høy og god kvalitet. Jeg liker universet Telltale har satt spillet til, skapt av tegneserieskaper Bill Willingham. Bigby, spillets protagonist, er en interessant helt og er både nyansert og skjuler mer enn inntrykket han gir i starten.
Historien er spennende, med et utrolig fascinerende persongalleri bestående av fabeldyr som snakkende frosker, Skjønnheten og Udyret, Snøhvit og flere andre eventyrlige figurer. Blandet sammen med det moderne samfunnet og New York gir dette et spennende univers jeg håper vi får se mer av.
Hvis du ikke har spilt dette spillet enda vil jeg anbefale det på det sterkeste.
Leter du etter flere anbefalinger? Sjekk de ti mobilspillene vi anbefalte i juni »