Feature

Mobilspill (iOS, Android)

Månedens beste mobilspill

Det ruller inn godbiter både til Android og iOS.

Townscaper.
Side 1
Side 2

Det er noen måneder siden siste artikkel, så jeg har derfor valgt å hente fra spill fra litt lenger tilbake enn bare siste måneden. Gjennom sensommer og høst har det kommet masse bra spill til både Android og iOS.

Her finner du en god blanding av strategi, action, gode historien og byggespill. Håper det er noe for alle på lista.

Indies' Lies

Sjanger: Strategi
System: iOS, Android
Utvikler: Func Games

Last ned Indies' Lies on Earth: iOS, Android. Pris: Gratis, med mikrotransaksjoner

Det er ikke vanskelig å se hvor Indies' Lies henter inspirasjonen sin fra. Det er helt klart noen hos Func Games som har spilt og likt Slay the Spire.

Dette er et roguelike, turbasert strategispill som er bygget opp litt på samme måte. Du kjemper mot fiender på en lukket bane, og kommer deg videre til et nytt brett når alle fiendene dør. Til slutt er den en sjefskamp. Kampene er turbaserte, uten tidsbegrensninger i det hele tatt, så de strategiske valgene kan du bruke god tid på.

Spillet har masse kort å finne, du kan også oppgradere kortene med runer. Det er god variasjon i spillestil og hvordan du vil «bygge» figurene dine underveis. Ekstra pluss for nydelig design, både kort, omgivelser og spesielt figurene er detaljrike og flotte.

Ikke all verdens med historie, men en god utfordring og masse innhold. Jeg har putta mange timer inn i dette spillet allerede, og det er et godt, men ikke like bra, alternativ til Slay the Spire.

Valor Legends: Eternity

Sjanger: Arkade
System: iOS, Android
Utvikler: Century Games

Last ned Valor Legends: Eternity: iOS, Android. Pris: 44 kroner.

Valor Legends er som en litt rar blanding mellom gachaspill og Clash Royale. Her skal du prøve å samle sammen helter med en eller flere stjerner, sette sammen et lag som kan forsvare eller angripe i et rutenett, og så går kampene mer eller mindre automatisk.

Les også
Sommerens anbefalte mobilspill

De strategiske valgene blir i all hovedsak gjort utenfor kampene. Du velger helter, du oppgraderer og du setter opp formasjon. Så kan du utføre noen få angrep underiveis, men når du setter i gang så er egentlig alt mer eller mindre ferdig avgjort.

Det er masse innhold her, det er mange helter, alle sammen med særegent og bra design. Det er kanskje litt vel mange trykk og systemer, litt mye menyer og det kunne vært hakket mer intuitivt. Men utviklerne for også pluss for at de refunderer nesten alt av materialer du måtte bruke på å oppgradere en helt, hvis du ikke liker den.

Enkelt og morsomt, uten å være banebrytende på noen som helst måte.

Tales of the Mirror

Sjanger: Eventyr
System: iOS, Android
Utvikler: Lilith Games

Last ned Tales of the Mirror: iOS, Android. Pris: 33 kroner.

Det som vekket interessen min for Tales of the Mirror var den visuelle stilen. Det ser helt nydelig ut, med enkle, men samtidig detaljerte og flotte tegninger. Både figurene om omgivelsene ser fantastisk ut. Det minner meg litt om Albert Åberg av en eller annen grunn, uten at det egentlig ligner.

Nok om det. Her skal du løse et grusomt mord, og du har ikke all verdens med tid på deg. Hver eneste handling du gjør i spillet, om det er å undersøke noe, eller prate med noen, koster deg tid. Og tiden løper fort. I tillegg til dette har du en bestemt mengde penger som brukes dag for dag, og går du tom betyr det trøbbel.

Det er masse å utforske i Tales of the Mirror, og mange interessante figurer å snakke med, og historier å lære seg. Menyene er igjen litt klønete, men den visuelle presentasjonen er flott, og alt i alt er dette et unikt og annerledes spill vel verdt pengene.

MIR4

Sjanger: MMORPG
System: iOS, Android
Utvikler: WeMade Entertainment

Last ned MIR4: iOS, Android. Pris: Gratis, med mikrotransaksjoner.

MIR4 er et av de mest nedlastede spillene på begge mobilbutikkene, og et av de mest populære spillene i Sør Korea når det kom i 2020. Dette er et MMORPG som følger en ganske standard oppskrift for spill i den sjangeren.

Grunnen til at det er med her, er at det er et skikkelig pent og morsomt spill, og et spill du kan putte timevis med spilling i uten at det trenger å koste deg en eneste krone. Ja, det er mikrotransaksjoner her. Ja, det er en eller annen krypto-kobling her, og du kan absolutt kjøpe deg til fordeler i spillet.

Men jeg har ikke gjort det, jeg har brukt 0 kroner og er fortsat fornøyd med verdenen, kampsystemet og teknisk kvalitet på spillet. Det er sabla pent, det er responsive kontroller og det fungerer bra. Det er masete og typisk mobilspill-MMO, men utover dette er det mye bra å finne her.

Behind the Frame: The Finest Scenery

Sjanger: Eventyr
System: iOS, Android
Utvikler: Akupara Games

Last ned Behind the Frame: The Finest Scenery: iOS, Android. Pris: 55 kroner.

Det er vanskelig å si veldig mye om Behind the Frame uten å ødelegge opplevelsen for andre. For det er nettopp det dette spillet er, mer en noe annet: En opplevelse.

Du spiller som en ung kunstner som prøver å få plass på sin første utstilling. Men veien dit er ikke bare enkel. Spillet består i all hovedsak av små pek og klikkgåter, men du gjør også litt andre handlinger underveis.

Men det er historien, musikken, stemningen og den utrolige pene stilen i spillet du kommer for. Hver eneste plass i spillet er verdt et skjermbilde, fullstappet med detaljer og en helt fantastisk stil. Satt sammen med en nydelig lydspor og det som etterhvert blir en herlig historie så er dette verdt å spille.

Side 1
Side 2

Siste fra forsiden