Inked
Sjanger: Action
System: iOS, Android
Utvikler: Nuverse
Last ned Inked: iOS, Android. Pris: 44 kroner
Inked er et nydelig spill, som har en stil som ligner litt på Doodle Dash. Det er også håndtegninger av figurer og områder som er animert på en helt nydelig måte. Her er det mer farger og liv enn Doodle Dash, og mye mer detaljerte omgivelser.
Du spiller som en navnløs samurai som sammen med sin store kjærlighet Aiko må løse en hel rekke ulike gåter og hindringer i verdenen du har havnet i. Spillet er kreativt og variert, og de ulike områdene og brettene man beveger seg gjennom er fascinerende og utrolig pene.
Det er også en spennende fortelling, og måten de bruker «artisten» som har tegnet verdenen som en del av spillet og fortellingen fungerer skikkelig bra. Inked er unikt, det er variert og definitivt verdt prisen du må betale.
Wordsmyth
Sjanger: Hjernetrim
System: iOS, Android
Utvikler: Rose Design and Education Services
Last ned Wordsmyth: iOS, Android. Pris: 33 kroner
Wordsmyth er et nydelig spill. Enkelt og greit, ikke noe mer, ikke noe mindre. Det er også såre enkelt, og det er ikke et spill du kan spille i timesvis. Her får du en bunke bokstaver hver dag, og du skal sette sammen flest mulig ord fra disse bokstavene. Du har ingen tidsfrist på deg, og ingenting som stresser deg.
Og det er litt av poenget med spillet. Den visuelle stilen, musikken og roen det skaper skal gi deg en liten pause i hverdagen, der hjernen bare flyter og fokuserer på denne ene tingen. Wordsmyth har blitt en deilig liten pause hver dag, et lite brekk fra virkeligheten der jeg bare ser bokstaver og ord et lite øyeblikk. Korte spillstunder hver dag som jeg kommer til å holde på med i lang tid framover.
The Procession to Calvary
Sjanger: Eventyr
System: iOS, Android
Utvikler: Joe Richardson
Last ned The Procession to Calvary: iOS, Android. Pris: 44 kroner.
Jeg fikk aldri med meg det første spillet til Joe Richardson, Four Last Things, men etter å ha spilt ferdig The Procession to Cavalry så lastet jeg det ned med en eneste gang. Det aller første mange nok merker seg med spillet er likhetene med Monthy Python og deres humor og stil fra TV-serien.
Og humoren og den visuelle stilen er det som gjorde at jeg koste meg gløgg gjennom hele spillet, som ikke er lenger enn at du gjør det ferdig på en litt lang ettermiddag. Det er tørt og vittig, smart og helt sikkert ikke for alle, men jeg digger det. Pek- og klikkelementene i spillet fungerer godt, selv om noen av gåtene underveis ikke holder like høy standard.
Et annerledes spill enn stort sett alt annet du får om dagen, og det sier ikke så lite, og vel verdt å sjekke ut.
Senso no Ken : Thousands Layered Edge
Sjanger: Action
System: Android
Utvikler: 13th Studio
Last ned Senso no Ken: Android. Pris: 11 kroner.
Mange pene spill på månedens liste, men jeg tror uansett at Senso no Ken tar førsteplassen allikevel. I dette spillet er du en samurai (ja, for andre gang i februar) men denne gangen skal du gjøre det samuraier gjør best, nemlig å slåss mot andre.
Kampene foregår med sveip og trykk for å slå, dukke unna og parere, og det fungerer veldig bra. Responsen er fin og rask, og det er passe ukomplisert men samtidig er kampene og noen av fiendene ganske utfordrende.
Den visuelle stilen er helt nydelig, og hele spillet ser ut som et maleri, med harde farger og linjer som gir akkurat nok informasjon hele tiden. Satt sammen med et flott lydspor så ble dette spillet fort en favoritt fra februar, og et spill jeg anbefaler alle å sjekke ut.
Erica
Sjanger: Rollespill
System: iOS
Utvikler: Flavorworks
Last ned Erica: iOS. Pris: 33 kroner (gratis å starte)
Erica er et interaktivt FMV-spill der du følger hovedpersonen Erica, som etter litt om og men havner på et ganske så guffent sted for å finne ut hva som skjedde i fortiden hennes. Først og fremst bæres spillet skuespillet til Holly Earl, som gjør en meget god rolle som hovedpersonen.
Men også historien er velskrevet, og en av de bedre jeg har opplevd i denne sjangeren. Alt av filming og lokasjoner brukes veldig godt, og det er hele tiden en guffen undertone i spillet. Rent spillmekanisk så gjør du dialog- og handlingsvalg underveis, uten å ha direkte kontroll over noen figurer. Du må også manipulere visse gjenstander i noen scener. Det fungerer bra, uten å utfordre på noen spesiell måte.
Men det morsomme er at valgene underveis påvirker slutten, noen som fører til at en gjennomspilling fort blir til flere, der du endrer på valgene for å se hva som skjer. Morsomt og vellaget FMV-spill som fungerer godt på berøringsskjerm.