Jaaa, endelig har varmen og sommeren kommet! Isen smelter, iskaffen blir varm og grillen er i bruk hver eneste dag. Og like sikkert som at det snart kommer til å regne igjen så kommer det også en jevn strøm med mobilspill også i denne årstiden.
Denne måneden har en masse ulike spill fordelt på mange ulike sjangere, med et eller to absolutte høydepunkt.
Sandship: Crafting Factory
Sjanger: Simulator
System: iOS, Android
Utvikler: Rockbite Games
Last ned Sandship: iOS, Android. Pris: Gratis.
Byggespill i samme stil som for eksempel populære Factorio har jeg aldri helt greid å komme meg inn i. Jeg vet ikke om det er fordi jeg er litt for utålmodig, eller om jeg rett og slett ikke er spesielt god til den typen spill.
Uansett har jeg kost meg veldig den siste uka med Sandship: Crafting Factory. Her skal du styre, bygge og oppgradere et svært sandskip som kjører over ørkenslettene. Grensensnittet er smart og vellaget, oversiktlig og enkelt å bruke. Det er mange systemer som spiller sammen, men læringskurven er balansert og du får stadig ny informasjon som bygger videre på noe annet.
Den visuelle stilen er også god, og vekker minner fra gamle RTS-spill fra 20 år tilbake i tid, bare mer detaljert og fargerikt. Et godt spill som utfordrer de små grå uten at det krever raske fingre.
WarQuest: Game of the Gods
Sjanger: Eventyr
System: iOS, Android
Utvikler: Renato Krcelic
Last ned WarQuest: Game of the Gods: iOS, Android. Pris: Gratis.
Spillbøker som dette er ikke de mest vanlige spillene, og heller ikke det jeg har spilt mest av. Men jeg har hatt med et par spill i kategorien i denne artikkelserien tidligere, og når de første er vellaget liker jeg de godt.
Mye av dette faller selvsagt på om historien er godt skrevet, at den drives fremover, både av dine valg underveis og hvordan dette påvirker handlingen. Men også den visuelle stilen har mye å si. Presentasjonen av historien, hvordan alt ser ut har også mye å si, i hvert fall for meg.
WarQuest, som nå har tre kapitler ute treffer på alle punkter. Den er velskrevet, valgene du tar er ikke alltid like lett, og den visuelle stilen og presentasjon av historien er blant det aller beste i denne sjangeren jeg har opplevd. Anbefales til alle, uansett om du er kjent med sjangeren eller ikke.
Rumble Hockey
Sjanger: Plattform
System: iOS, Android
Utvikler: Frogmind
Last ned Rumble Hockey: iOS, Android. Pris: Gratis.
Det er litt over et år siden jeg anbefalte Rumble Star Soccer i denne artikkelserien. Rumble Hockey er i bunn og grunn det samme spillet, bare at gressmatta er byttet ut med is. Utviklerne har imidlertid forbedret og strømlinjeformet mye fra det første spillet.
Også her foregår kampene mot andre spillere, og de er satt til en arena litt på samme måte som Clash Royale. Du har ditt mål i en ende, og motstanderen sitt i det andre. Målet er (selvsagt) å score flere mål en motstanderen din.
Dette gjør du ved å lage kule kombinasjoner med figurene dine, sende avgårde smarte pasninger og prøve å utmanøvrere motstanderen din. Det er enkelt og greit, men kampene har masse dybde, og det er en god flyt. Jeg koser meg med de korte, intense kampene som passer perfekt til kortere spilløkter.
BE-A Walker
Sjanger: Simulering
System: iOS, Android
Utvikler: Games Operators
Last ned BE-A Walker: iOS, Android. Pris: 55 kroner.
Det er et eller annet med å ha kontroll over en svær mekanisk robot i kamp mot små, ubetydelige mennesker som gir en deilig, men litt guffen maktfølelse. Jeg er nærmest uovervinnelig i kampen, og fiendene mine dør som fluer rundt meg.
I BE-A Walker skal du nettopp dette, være en «walker», en stor robot som tramper i en todimensjonalt actionspill, mens du skyter og tråkker ned fiende etter fiende. Den morsomme tvisten i dette spillet er at du kan velge selv hvilken side du skal kjempe på.
Skal du ta livet av de infødte, eller skal du forsvare de? Skal du ta over den nye planeten, eller skal du forsvare mot invasjonsstyrkene. Det har ikke så mye å si på selve gameplayet, som i all hovedsak går på å styre den svære mekken fram eller tilbake og skyte, men det er allikevel en god variasjon spillet byr på.
If Found...
Sjanger: Eventyr
System: iOS
Utvikler: Dreamfeel
Last ned If Found...: iOS. Pris: 55 kroner.
If Found... er en drøyt to timer lang spillopplevelse som henger ved adskillig lenger. Den gjorde i hvert fall det hos meg. Her følger du historien til to ulike historier som knyttes sammen. Cassiopeia, en ung forsker som har funnet ut at et svart hull snart sluker jorda, og Kasio, en 20-år ung dame reiser hjem til fødestedet etter å ha studert borte.
Den ene mekanikken i spillet du gjør, og som driver alt videre, er å viske bort hver eneste side i dagboken du leser. Nesten alt må viskes bort før du får leste den neste siden, og det er et eller annet med å bare viske bort minner og tanker som setter spor utover i spillet.
Historien er velskrevet og smart, den visuelle stilen sammen med den enkle spillmekanikken gjør at jeg på en merkelig måte føler meg som en del av det hele. If Found... er et spesielt spill, en spesiell opplevelse og en som er mye bedre å oppleve selv enn å lese om her.
Sterk anbefaling til det som er et av de aller beste mobilspillene så langt i 2020.