Bubbles the Cat
Sjanger: Plattform
System: iOS
Utvikler: Johnathan Wallbank
Last ned Bubbles the Cat: iOS. Pris: 44 kroner.
Bubbles har rota seg inn i noe voldsomme greier. Han må løpe, hoppe og sprette unna nivå etter nivå med pigger, fiender og andre farer som lurer. Hvordan han kom seg dit vites ikke.
Det som er bra er at Bubbles kan lage bobler som hjelper deg på veien. Noen av boblene eksploderer i luften, og gir deg et kjempehopp, mens en annen for eksempel lager en vegg. Det er kombinasjonen av disse boblene, samt veldig godt nivådesign som holder deg på tå hev gjennom hele spillet.
Kontrollene er alltid et viktig element i plattformspill, og spesielt på berøringsskjerm, som kan være veldig variert. Også her har utviklerne greid å skru sammen noe som funker skikkelig bra, og det er aldri upresis styring som gjør at du dør.
Word Forward
Sjanger: Hjernetrim
System: iOS, Android
Utvikler: Rocketship Park
Last ned Word Forward: iOS, Android. Pris: 33 kroner.
Ordspill er morsomt, men kanskje en litt snever sjanger for mange. Men det trodde folk om tall-spill også, helt til Threes! kom ut på mobil for noen år siden. Jeg synes det er deilig med et avbrekk fra Wordfeud og den type ordspill i hvert fall, og Word Forward er kanskje blant de beste og smarteste jeg har spilt på lenge.
Her blir du presentert med en hel haug med bokstaver i et rutenett. Det er opp til deg å lage ord i alle mulig retninger, og målet er å bruke opp alle bokstavene. Ikke alltid like lett, men hvis du setter deg fast har du fem ulike hjelpeblokker du kan bruke.
En av de sprenger bort en bokstav, en annen bytter den ut. Du kan til og med rulle nye bokstaver på hele brettet. Utfordringer ligger i å ha igjen tre eller mer av disse hjelpeblokkene, da får du nemlig tre stjerner. Moro, avslappende og litt annerledes spill sammenlignet med resten av månedens utvalgte.
Apollo: A Dream Odyssey
Sjanger: Eventyr
System: iOS, Android
Utvikler: Skylab Games
Last ned Apollo: A Dream Odyssey: iOS, Android. Pris: 22 kroner.
Apollo må få tilbake hukommelsen sin, og hun gjør det ved å løpe rundt på ulike verdener og løser gåter hun kommer over. Et spill uten fiender og uten kamp er deilig, og det er både avslappende og tidvis litt frustrerende å spille dette spillet.
Frustrasjonen ligger i bunn og grunn ene og alene på kameraføring. Du kan styre vinkel på kameraet selv, men det er klønete, upresist og er litt for ofte til irritasjon. Noen ganger ser du løsning ligge der, men fordi det kommer et tre eller noe annet i veien så bruker du lenger tid enn nødvendig på å løse det.
Men utover dette er Apollo et herlig lite spill, og gir meg litt av den samme følelsen som når jeg spilte Monument Valley. Det leker med synsvinkel og perpektiv på et morsom måte, og den visuelle stilen er flott. Mange av gåtene er også veldig bra, og alt i alt er dette et bra, om enn litt kort spill.
Warriors of Waterdeep
Sjanger: Rollespill
System: iOS, Android
Utvikler: Ludia
Last ned Warriors of Waterdeep: iOS, Android. Pris: Gratis.
Dungeons & Dragons er kjempegøy, spesielt hvis du spiller penn og papir-varianten med gode venner. Universet er uendelig fascinerende, og derfor er det alltid spennende å se hva som dukker opp når det kommer et nytt spill som bærer dette navnet.
Warriors of Waterdeep er på ingen måter en revolusjon, ikke kvalitetsmessig eller med unike ideer, men det er et godt turbasert rollespill, i samme ånd som mange andre spill som fyller denne sjangeren. Her har du fire helter, med sine egenskaper og angrep, og sammen går de gjennom turbaserte kamper mot en hel haug med fiender. Du får nytt utstyr, gjør mer skade og kommer deg videre i spillet.
Samtidig som det ikke er veldig mye unikt her, så er det også svært lite å utsette på spillet. Alt fungerer som det skal, utviklerne har tatt smarte designvalg, og et par spillmodi litt utenom det vanlige krydrer opplevelsen. Solid og bra.
Harry Potter: Wizards Unite
Sjanger: Eventyr
System: iOS, Android
Utvikler: Niantic
Last ned Harry Potter: Wizards Unite: iOS, Android. Pris: Gratis.
Dette er Pokémon Go-spillet satt til Harry Potter-universet. På mange måter er det den enkleste måten å forklare hva slags type spill dette er, og hva du kan forvente. Her skal du ta med telefon ut på tur, samle sammen en hel haug med klistremerker og andre gjenstander, gå opp i nivå, brygge eliksirer og løse mysterier.
Sammenlignet med det Pokémon Go var når det kom er Harry Potter: Wizards Unite et mer fullverdig spill på mange områder. Her skal du fjerne magi som har sluppet løs, du samler sammen klistremerker fra kjente og kjære ting, folk og monstre fra det kjente universet, og du må kjempe mot monstre. Kampsystemet er bedre, det finnes masse andre aktiviteter som brygging, og magiformlene du må tegne fungerer bra.
Niantic bruker den samme kartdatabasen som i Pokémon Go, så de samme landemerkene er der, men brukes til litt ulike ting. Jeg bor litt ute på landet, men fortsatt finnes det noen ikke veldig langt unna meg jeg kan besøke. Svakheten i spillet er uten tvil at jeg mangler en klar motivasjon for å fortsette å spille dette lenge.
Samle klistremerker er ålreit det, men hvorfor gjør jeg det, og til hvilken nytte? I Pokémon Go er målet å fylle Pokédex-en din, men her finnes ikke den samme motivasjonen. Spillet rundt er bedre, men dette er et stort savn, og noe jeg håper utviklerne finner en løsning på etter hvert.
Sjekk hvilke ti spill vi mener er de beste mobilspillene i mai»