Februar kom og gikk, og den første vårmåneden er rett rundt hjørnet. Snøen smelter til is, undertegnede har tryna to ganger i løpet av vinterferien, men ikke tro at det har stoppet meg i å spille mobilspill.
Denne måneden er nok en gang variert, med masse gode spill i mange ulike sjangere, og jeg håper et eller flere av disse faller i smak.
Card Crusade
Sjanger: Strategi
System: iOS, Android
Utvikler: Pollywog Games
Last ned Card Crusade: iOS, Android. Pris: 44 kroner.
Taktisk kortspill blandet med grotteutforskning og kamper, med litt elementer fra roguelike-sjangeren er ikke akkurat nytt på mobilfronten lenger, men det betyr ikke at det ikke kommer gode spill med disse elementene.
Card Crusade er et godt eksempel på dette, som blander sammen en rekke sjangere, gir det hele en litt egen tvist, og vi sitter igjen med et vellaget og bra mobilspill. Du spiller en eventyrer som tar ferden ned i vilkårlig genererte grotter på jakt etter både monstre og skatter. Den pikselerte grafikken er sjarmerende, men ikke unik på noen som helst måte.
Det som skiller Card Crusade fra andre er at kampene er kortbaserte, og kortstokken din endres fra runde til runde, ettersom du plukker opp kort underveis. Dette gir Card Crusade en liten vri jeg liker veldig godt, da dette er mye mer engasjerende enn å bare trykke på en fiende for å svinge et sverd.
Et smart, men samtidig enkelt kampsystem som engasjerer og holder interessen min fremdeles.
Pet Rescue Puzzle Saga
Sjanger: Puzzle
System: iOS, Android
Utvikler: King
Last ned Pet Rescue Puzzle Saga: iOS, Android. Pris: Gratis, med mikrotransaksjoner.
Pet Rescue Puzzle Saga er spillet jeg drar fram for å slå av hjernen. Det betyr ikke at det er et dumt mobilspill, snarere tvert imot, men det er noe metodisk og avslappende med «loopen» i spillet, samtidig som det viser en utvikler som vet hvordan man skal få spillere til å bare ta en runde til.
Det hele er ganske enkelt, du skal redde kjæledyr, og du gjør dette ved å matche fargede brikker på et rutenett, i kjent stil fra denne utvikleren. Det som gjør dette spillet bra er alle de andre tingene de implementerer rundt denne enkle mekanikken, og som gjør det så variert og morsomt.
En av tingene du gjør er å beholde alle dyrene du redder i en egen by. Disse kan du besøke og leke med fra tid til annen, for å få mer energi. King imponerer med kunnskapen sin, det er veldig lite tilfeldig i dette spillet, og alt virker sammen og er balansert på en nydelig måte, fullt av sjarm og moro.
The Castles of Burgundy
Sjanger: Brettspill
System: iOS, Android
Utvikler: Digidiced
Last ned Linn: The Castles of Burgundy: iOS, Android. Pris: 99 kroner.
Enda et brettspill digitalisert og funnet veien til mobil og nettbrett, og også dette er udnerholdende og morsomt. Her spiller du på et rutenett, og det er flere måter du kan vinne en kamp på.
Du kan bygge bygninger, eller plassere skip for å få ressurser. Du kan «stjele» ruter du mistenker at motstanderen din er ute etter, og det er mye rom for taktiske vurderinger her. Du slår også to terninger i starten av hver runde, og også disse påvirker hva og hvor mye du kan gjøre. Verdien her styrer runde til runde, så du må kjapt endre taktikk til tider, noe som gjør at det blir litt mer dynamisk og moro.
Dette er imidlertid et vanskelig og overveldende brettspill, med masse regler og mye å lære seg. Opplæringen i spillet er ikke bra, og det kan bli vrient hvis man ikke tar seg tiden til å lese litt om reglene. I tillegg er grensesnittet klønete, med mye plass på skjermen de kunne brukt bedre.
Uansett et morsomt og underholdende mobilspill.
Scorcher
Sjanger: Action
System: iOS
Utvikler: Radiangames
Last ned Scorcher: iOS. Pris: 55 kroner.
I Scorcher styrer du et fartøy som raser avgårde i trange kløfter, og målet er rett og slett å komme seg så langt som overhodet mulig. Det er et endeløst løpespill i så måte, men måten Radiangames har løst dette på er bedre enn veldig mange andre.
Du styrer fartøyet ved å sveipe til høyre eller venstre med en tommel nederst på skjermen, og et enkelt sveip ned gjør at du hopper. Det er lett å lære seg, men innmari vrient når du skal samle sammen en ting, unngå andre og hoppe over sandormer, ikke kræsje i veggene og passe på alt som skjer i en forrykende fart.
Scorscher er kult fordi det funker så bra, og det er akkurat passe vanskelig. Litt tregt i starten kanskje, men det går veldig fort over. Og når det først flyter så flyter det så enormt bra, og suget etter enda en runde ligger og lurer til enhver tid.
Scolors
Sjanger: Eventyr
System: iOS, Android
Utvikler: Antisocial Games
Last ned Scolors: iOS, Android. Pris: Gratis.
Det er noe eget med et mobilspill som ikke prøver å være noe mer enn det det trenger å være. Enkelt å se hva man skal gjøre, enkelt å kontrollere, men samtidig underholdende nok til at man kommer tilbake igjen og igjen.
Scolors havner i denne kategorien for meg, og det er noe deilig avslappende med enkelheten her. Du styrer en farget firkant, og målet er å hoppe opp til neste nivå. Da får du poeng, og fargen endres. Målsetningen er å komme seg så langt som mulig før du dør.
Og du mister liv hvis du timer hoppet ditt feil, og ikke passerer linjen over i den fargen firkanten din er. Er du blå, så må du treffe det blå feltet og så videre. Alt gjøres med et enkelt trykk på skjermen.
I en verden der mange mobilspill overlesses med valutaer, systemer og mekanikker så er det deilig med noe enkelt, og Scolors oppfyller det på en god måte.